Van dode mannen win je niet-   eReader eBook

Walter van den Berg • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als je een vrouw slaat, doe je je ringen af. Je raakt haar op haar lijf, haar ledematen, maar nooit in het gezicht. En na afloop heb je spijt, want dat gelooft ze. Elke keer weer.

De verteller van deze roman kent de regels van het spel. Met overdonderende charme dringt hij binnen in het leven van een vrouw. Als hij eenmaal haar vertrouwen gewonnen heeft, toont hij zijn ware aard. De jeugd van Walter van den Berg werd getekend door een gewelddadige stiefvader. Om de psychologie van het geweld te doorgronden kroop hij in het hoofd van de man die zijn moeder terroriseerde. Het resultaat is deze even ijzingwekkende als hartverscheurende roman, over angst, eenzaamheid, en het doffe geluid van een stomp in de maag.

Dit boek in de pers

Tweehonderd pagina's lang komt een man aan het woord met een kort lontje. De mooiste scenes lijken op fragmenten uit The Sopranos, waarin boeven hun leven denken te kunnen beteren.  
NRC  

Alleen al de titel van Walter van den Bergs derde roman, Van dode mannen win je niet, grijpt je bij de strot. Die greep verstevigt de auteur gaandeweg en aan het einde van de rit laat hij de lezer ademloos achter.  
De Telegraaf  

Van den Berg schrijft in korte, kale zinnen zonder opsmuk. Onder de woorden is een constante dreiging voelbaar. Een vergelijking met de Amerikaan David Vann, die ook dreigend proza vanuit de zwarte ervaringen in zijn jeugd schrijft, is onontkoombaar. (...) Woorden als mokerslagen.  
De Telegraaf  

Het gaat hier allereerst om een biecht die niet zozeer dient om vergiffenis te krijgen, maar helderheid in de eigen drijfveren. En dat gebeurt zo afgewogen en is psychologisch ook zo goed gemotiveerd dat het relaas van de man je overtuigt, zonder dat je nu meteen warme gevoelens voor hem krijgt.  
Trouw  

De ik-figuur in Van den Bergs nieuwe roman is een personage om kippenvel van te krijgen. (...) De koele berekening van 's mans modus operandi is kundig verbeeld met de minimalistische schrijfstijl en emotieloze toon.  
Nu.nl  

Walter van den Berg schreef een bloedspannend boek waarin een gewelddadige stiefvader zich richt tot de stiefzoon van wie hij houdt. Prachtige, aangrijpende roman.  
Vrij Nederland  

Zelfs tot op het laatst toont Van den Berg het geweld niet. Juist hierdoor krijgt het boek een bewonderenswaardige benauwende focus, alsof je door een tunnel loopt en je steeds wordt gezegd dat je alleen naar de wand links van je mag kijken.  
De Groene Amsterdammer  

Van den Berg toont het allemaal koeltjes en scheert toppunten van sarcasme wanneer hij beschrijft hoe Wesley, het getormenteerde kind, later computerspelletjes begint te maken met een ziekelijke, op huiselijk geweld drijvende inhoud.  
Knack  

Barokke uithalen vind je niet in Van dode mannen win je niet, er valt ternauwernood één metafoor te bespeuren. En toch is de roman een hondse dreun die het leed achter de statistieken over geweld binnen het gezin tastbaar maakt. (...) Maar vergis je niet, de schaarse momenten waarin van den Berg de mechanismen onthult waarachter de man zich verbergt, zijn niet mis te verstaan. (...) Zoveel emoties losweken, in een van opsmuk ontdane stijl: het is weinigen gegeven. Van den Berg schreef een roman met de rauwheid van een film van de gebroeders Dardenne, en dat wil wat zeggen.  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over huiselijk geweld
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)Walter van den Berg
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023481935
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's117
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte998 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten