De val van een fundamentalist-   eReader eBook

Mohsin Hamid • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De val van een fundamentalist is een intense en ontroerende roman waarin Mohsin Hamid op verfijnde wijze een klassiek drama over liefde en verval in een modern verhaal verweeft.

In het schemer van de bazaar in Lahore praat een Pakistaanse man met een geheimzinnige Amerikaan. Als de avond vordert, neemt de spanning tussen hen toe en wordt duidelijk wat er vooraf ging aan hun ontmoeting.

De Pakistaanse Changez is het levende bewijs dat de Amerikaanse droom bestaat. Als gaststudent studeert hij cum laude af aan Princeton, wat hem een prestigieuze baan als financieel analist oplevert. Hij bloeit op in het bruisende Manhattan en wordt verliefd op de rijke en knappe Erica, die hem in de New Yorkse society introduceert. De mogelijkheden lijken onbegrensd totdat de aanslagen van 11 september plaatsvinden. Terwijl de wereld om hem heen is veranderd, wordt de ontluikende relatie met Erica ruw verstoord door geesten uit haar verleden. De waarde van macht, geld en zelfs de liefde verliezen hun betekenis voor Changez en hij neemt een drastisch en onomkeerbaar besluit.

Dit boek in de pers

Een scherpe roman over de vijandigheid die Amerikanen met zijn huidskleur overal ontmoetten.  
Trouw  

Vernuftig... subtiel... indringend. De val van een fundamentalist is een klein meesterwerk.  
Vrij Nederland  

Hamid heeft een gelaagd, stevig bouwwerk neergezet, vol spiegelingen en verrassingen. En ook vol filosofische vraagtekens.  
Het Financieele Dagblad  

Eigentijds en doordringend  
BOEK  

Details:

Auteur(s)Mohsin Hamid
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023443346
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte687 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten