Vaderskind-   eReader eBook

Ad Fransen • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Vaderskind is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een kind dat op de verjaardag van Hitler wordt geboren en ook nog eens Adolf wordt genoemd, is haast gedwongen te speuren naar het oorlogsverleden van zijn vader.

Ad Fransen weigert al heel jong de verhalen te geloven die de ronde doen over zijn vader, die SS’er was. Pas nu zijn vader er niet meer is, licht hij stukje bij beetje het doopceel van zijn familie. Hij schetst een nerveus huishouden dat wordt geplaagd door de naweeën van de Tweede Wereldoorlog.

Telkens als de zoon dichter bij de waarheid komt, knaagt het dilemma of hij zelf geen verraad pleegt, of hij het oorlogsverleden van zijn vader wel moet onthullen.
In Vaderskind geeft Ad Fransen met eerlijk en nietsontziend proza deze vader een stem en verlost hij zichzelf van een geheim.

Dit boek in de pers

Een levendig relaas.  
NRC  

Een pijnlijke familiegeschiedenis, een zoektocht naar hoe fout zijn voorouders precies waren, naar waarom zijn vader zich aanmeldde bij de SS en waarom hij daar na de oorlog een leven lang over zweeg.  
De Volkskrant  

Een familiekroniek waarin Fransen nietsontziend eerlijk is over zichzelf, zijn ouders en zijn voorouders. En toch is hij erin geslaagd zich te verzoenen met zijn naam en zijn vader lief te hebben en te verguizen. Een uitgebalanceerd meesterwerk in woord en geschrift.  
Libelle  

Hoe zwart deze materie ook is, Fransen houdt de toon licht. Knap.  
Margriet  

Het is een onwaarschijnlijk verhaal, ogenschijnlijk makkelijk geschreven, maar evengoed het magnum opus van de schrijver die eerder aan bekentenisliteratuur deed, zij het in luchtigere vorm.  
Esquire  

Op lichte en beschouwende toon schrijft Ad Fransen over hoe hij het schaamtevolle verleden van zijn vader al die jaren met zich heeft meegetorst. Fransen maakt niets mooier dan het is. Het is recht voor zijn raap, maar bovenal een ongelooflijk dapper boek.  
JAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over nazisme
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Ad Fransen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023491071
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1048 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten