Tussen de aanslagen-   eReader eBook

Aravind Adiga • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Welkom in het stadje Kittur. Kittur is gelegen aan de zuidwestelijke kust van India, ingeklemd tussen de Arabische Zee en de Kaliamma-rivier. Als we mogen afgaan op de personages die Tussen de aanslagen bevolken, dan biedt Kittur een uitzonderlijke mix van slimmeriken en verdorven zielen, van up-and-coming en losers, en van dichters en profeten, in een India zoals dat nog maar nauwelijks beschreven is in de hedendaagse literatuur. Tussen de aanslagen is een portret van het leven in een Indiaas stadje in de periode tussen de moordaanslagen op IndiraGandhi in 1984 en haar zoon Rajiv in 1991. Adiga beschrijft in zijn bejubelde stijl de klassenstrijd in zijn land met de felheid van een underdog en de passie van een beeldenstormer. Tussen de aanslagen is een briljant en gedurfd mozaïek van het leven in India. Met dezelfde nietsontziende eerlijkheid als in De Witte Tijger vergroot Adiga opnieuw ons begrip van de wereld waarin we leven.

Dit boek in de pers

De meeste personages [in Tussen de aanslagen] willen ook wel wat, ze bereiken alleen niets. Adiga zet dat in zijn verhalen mooi neer, zonder dat het ook maar een moment gaat vervelen. Hij weet je mee te slepen in de vele levens waarin uiteindelijk niets gebeurt. Niet door het gebrek aan wilskracht van de personages, maar door het uitblijven van die wil door de buitenwereld.  
NRC  

Een onthutsende sociale schets, een pamflet én een aanklacht, allemaal in één handige band  
Humo  

Eerlijk en onthutsend. Een goed boek!  
GPD  

Net als in de beste verhalen van Tsjechov heeft de vijfendertigjarige Indiase schrijver weinig bladzijden nodig om de onmacht en het verdriet, maar ook de hoop en de dromen van zijn personages haarfijn voelbaar te maken. (...) Tegelijk ontroerend en bewonderenswaardig goed.  
BOEK  

Adiga beschrijft de klassenstrijd in zijn land met de felheid van een underdog en de passie van een beeldenstormer.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over India
  • romans over de maatschappij

Details:

Auteur(s)Aravind Adiga
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023442431
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte821 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten