Tempel-   eReader eBook

Mustafa Stitou • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Tempel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een burgemeester richt het woord tot verontruste buurtbewoners, een cosmetisch chirurg tot een potentiële klant, een gevonden schoen tot zijn vinder, een vlieg tot een koe en in een nachtelijk park herinnert een pratende eekhoorn voorbijgangers aan hun eindigheid. In Tempel is een dichter aan het woord die de meest uiteenlopende perspectieven kiest en in de meest uiteenlopende plaatsen verzeild raakt, van een gehucht in de voormalige Sovjet-Unie tot een eiland in de oceaan, van een Amsterdamse binnenplaats tot Mekka.

Steeds wordt de dichter aangetrokken door het grensgebied waar heilig en profaan, menselijk en onmenselijk, droom en werkelijkheid elkaar raken en in elkaar opgaan. Tempel huisvest een intrigerende verzameling lyrische en verhalende, speelse en aangrijpende gedichten.
Mustafa Stitou ontving voor deze bundel de Awater Poëzieprijs 2013.

Dit boek in de pers

Huilend verdrinken, daar gaat deze bundel over. Ondanks alle ironie. En het is zelden zo wrang en precies verwoord.  
NRC  

Oude mythes in een onttoverde wereld: de krachtige poëzie van Stitou. (...) En keer op keer benadrukt Stitou met ironie hoe het zuivere en authentieke in onze onttoverde wereld is overwoekerd door de waan van kunstmatige efficiency, wetenschappelijke hoogmoed en de banale feiten. Na tien jaar heeft Stitous poëzie niets aan kracht ingeboet.  
De Volkskrant  

Alweer virtuoos  
Het Parool  

Stitou is onder je huid gekropen en als lezer blijf je onthutst achter.  
Het Parool  

Het duurde tien jaar, maar met Tempel bewijst Stitou opnieuw tot de grootste Nederlandse dichters te horen. Overrompelend goed, met veel humor.  
Trouw  

Stitous Tempel laat zien hoe eeuwenoude vragen en bijtijdse decors kunnen samengaan. In toegankelijke maar nooit behaagzieke taal beweegt hij zich op het vlak van een soort seculiere religiositeit. (...) Een ietwat eenzaam hoogtepunt in 2013  
Vrij Nederland  

Een zekere woordverliefdheid is Stitou niet vreemd, maar zonder meer schitterend zijn Koeiensuite en andere koeiengedichten. De koe die losbreekt uit zijn stal: dat is voor Stitou duidelijk de perfecte metafoor voor zijn dichterschap.  
Elsevier  

Er is iets ongemakkelijks aan Tempel van Mustafa Stitou. (...) Maar zoals dat gaat met poëzie, ongemak is aantrekkelijk. Wie moeite doet om Stitous gedichten open te breken, merkt dat zijn teksten dagenlang blijven spoken.  
Knack  

Tempel getuigt van de aarzelende zoektocht van een dichter naar zijn identiteit, naar vreugde en vrijheid, ondanks alles. Stitou verwoordt die indrukwekkend.  
De Morgen  

Opnieuw een hoogtepunt  
HDC Media  

Details:

Auteur(s)Mustafa Stitou
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023481751
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte588 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten