Stil, kroniek van een moordenaar-   eReader eBook

Thomas Raab • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Stil, kroniek van een moordenaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Karl Heidemann is een baby met een overgevoelig gehoor. Het zachtste gefluister hoort hij hard, dagelijkse geluiden zijn onverdraaglijk. Slechts één ding verschaft hem rust en dat is de totale afzondering van de buitenwereld. En zo groeit hij ook op. Dat dat catastrofale gevolgen heeft wordt duidelijk als hij als jongen zijn eigen idee van rechtvaardigheid en verlossing botviert op de dorpsbewoners; een bloedig spoor laat hij achter. Maar nooit vindt hij waar hij naar verlangt: liefde. Totdat hij op een schat stuit, een schat van vlees en bloed die alles verandert.

Dit boek in de pers

Een overtuigende vertelling over de bekoring van de dood. (...) Indringend en intens.  
Hebban.nl  

Dat het verhaal met Karls dood zal eindigen, verraadt hij reeds op de eerste bladzijde. Dat hij desondanks de weg vindt naar een verzoenend, troostrijk einde, behoort tot de vele wonderbaarlijke ideeën die in deze fantastische roman zijn verzameld.  
DER SPIEGEL  

Wanneer iemand alles kwijt is, zelfs zijn gevoel voor rechtvaardiging, wordt hij pas echt gevaarlijk. (...) Triest, gruwelijk, en goed doordacht. Wellicht niet vernieuwend, maar wel spannend en (...) verrassend.  
Tzum.nl  

Vergelijkingen met Robert Schneiders Wie liefheeft slaapt niet en Patrick Süskinds Het Parfum dringen zich op en Stil doorstaat ze glansrijk. […] Een grote verteller, een grote roman.  
DIE PRESSE  


Reviews & recensies

Vanaf de eerste bladzijde is wegleggen moeilijk: deze prachtroman blijft in je hoofd spoken.

De ondertitel van deze prachtroman is ‘Kroniek van een moordenaar’, maar eigenlijk wordt hoofdpersoon Karl Heidemann hiermee tekort gedaan. Karl is meer dan alleen een moordenaar. Het is een wonderlijke jongen met een geheel eigen wereldbeeld en bijpassende normen en waarden waar je al lezer vrijwel direct compassie voor voelt. Knap gedaan door schrijver Thomas Raab, want Karl laat tijdens zijn leven een spoor van dodelijke slachtoffers na. Karl groeit op als kind met een overgevoelig gehoor. Rust vindt hij onder water in een meer. En rust is het, dat hij denkt te geven aan de mensen die hij om het leven brengt. Een geschenk, zo ziet hij de dood. Ook tijdens zijn volwassen leven waarin hij voortdurend onderweg is, op zoek naar rust, schenkt hij velen uit compassie of wraak deze ultieme gift. Vanaf de eerste bladzijde kon ik ‘Stil’ niet goed wegleggen, het bleef in mijn hoofd spoken. Ergens doet het boek aan een modern sprookje denken. Al zou de zin ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ bij dit verhaal een vrij lugubere betekenis krijgen.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over buitenstaanders
  • zachte taal, harde misdaad

Details:

Auteur(s)Thomas Raab
UitgeverijAtlas Contact, Uitgeverij
Vertaler(s)Marcel Misset
ISBN9789025447960
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's278
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte1091 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten