Spaar de spotvogel-   eReader eBook

Harper Lee • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Spaar de spotvogel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Spaar de spotvogel' is een ontroerende en hartverscheurende roman over onrecht in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader – de advocaat Atticus – alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje. 'Spaar de spotvogel' verscheen voor het eerst in 1960 en geldt als een van de grootste klassiekers uit de Amerikaanse literatuur van de twintigste eeuw. Het werd bekroond met de Pulitzer Prize en is uiterst succesvol verfilmd. 'Spaar de spotvogel' is in meer dan veertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren van het boek verkocht. 'Toen hij bijna dertien was, liep mijn broertje Jem een lelijke botbreuk op aan zijn elleboog. Nadat de breuk hersteld was en Jems angst dat hij nooit meer football zou kunnen spelen was gestild, dacht hij er nog maar zelden aan. Zijn linkerarm was nu iets korter dan zijn rechter; als hij stond of liep, stond de rug van zijn hand haaks op zijn lichaam, met de duim evenwijdig aan zijn dij. Het deerde hem niet, zolang hij nog maar kon werpen en punteren.'

Dit boek in de pers

Het is een nieuw werk,  een genot, een openbaring en een ware literaire gebeurtenis.  
The Guardian  

Alsof het de nationale goudvoorraad is, zo ver gaat de geheimzinnigheid en zo streng zijn de veiligheidsmaatregelen waarmee Amerika zich voorbereidt op morgen. De Grote Dag waarop eindelijk na 55 jaar wachten het tweede boek van de inmiddels 89-jarige Harper Lee verschijnt.  
De Volkskrant  

Het gaat niet enkel over kattenkwaad, maar ook over misdaad, en het is niet enkel een ode, maar tevens een vlijmscherpe aanklacht.  
De Morgen  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Prachtige Amerikaanse klassieker

‘Spaar de spotvogel’… de titel doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen. De originele titel ‘To kill a mockingbird’ natuurlijk wel. Verplichte leeskost op Amerikaanse scholen. Logisch, want het schetst een cruciaal aspect van de Amerikaanse geschiedenis. Je wordt meegenomen naar het leven in het zuiden van de VS rond 1935. Een tijd waarin rassendiscriminatie een groot probleem was in Amerika. En het is nog steeds een heel actueel onderwerp. Waarom is dit een klassieker? Het is een heel aantrekkelijk boek. Een toegankelijk verhaal dat heel goed in elkaar zit. Twee kinderen wiens levens beïnvloed worden door de gebeurtenissen om hen heen. De vader van Scout (8) en Jem (12), een blanke advocaat, neemt de verdediging op zich van een zwarte man die een blank meisje verkracht zou hebben. De zaak zet hun stadje op z’n kop, want niet iedereen waardeert de inspanningen van de advocaat om de onschuld van de zwarte man te bewijzen. Op meeslepende wijze, met humor, lezen we over de rechtszaak. Het verhaal wordt echt spannend en heeft een prachtige onderliggende boodschap van gelijkheid. En vooral het meisje Scout, door wiens ogen dit verhaal grotendeels verteld wordt, is een karakter om je vingers bij af te likken. Heb je dit bijzondere boek nog niet gelezen? Doen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over racisme
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)Harper Lee
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Ko Kooman
ISBN9789023495413
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's297
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1083 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten