Pijn-   eReader eBook

Sytze van der Zee • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Pijn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van de 2,2 miljoen Nederlanders van boven de twintig die dagelijks pijn hebben, lijden er tussen de zes- en de achthonderdduizend aan chronische pijn waarvoor geen directe oorzaak bestaat, althans, naar men heeft weten te achterhalen. Pijnbestrijding is een relatief jonge discipline binnen de geneeskunde. Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw gingen wetenschappers zich met pijn bezighouden. Tot die tijd werd pijnbestrijding veelal overgelaten aan neurochirurgen, die vaak nauwelijks meer deden dan zenuwbanen doorsnijden. De Amsterdamse hoogleraar Willem Noordenbos toonde in 1959 aan dat dit slechts tot meer pijn leidde. Sytze van der Zee beschrijft het fenomeen pijn in al zijn facetten en onderzoekt hoe in onze Westerse samenleving met pijn wordt omgegaan. Hij duikt in de geschiedenis van het denken over pijn, laat zien wat er in het lichaam gebeurt wanneer iemand pijn heeft, woont operaties bij in pijnpoli s, verdiept zich in talloze behandelmethoden inclusief alternatieve geneeswijzen, en spreekt met mensen die lijden aan chronische pijn of juist pijnloosheid, sm-adepten en sporters die door de pijngrens heen gaan. Pijn is een rijk geschakeerd verslag van een fascinerende zoektocht.

Dit boek in de pers

Fascinerend overzichtswerk, in helder proza geschreven.  
NRC  

Zeer compleet.  
De Volkskrant  

Een uitzonderlijk boek. (...) Een volwaardig medisch handboek dat uiterst leesbaar is, ook voor medische leken. (...) Maar ook aan artsen met al jaren praktijkervaring biedt het boek Pijn goede en wetenschappelijk onderbouwde informatie  
De Telegraaf  

Dik vierhonderd pagina's over pijn in al zijn facetten.  
Het Parool  

Voor eenieder die weleens is getroffen door meer dan een pijntje is dit boek een must. (...) Pijn is zonder meer Van der Zee's beste boek (...) Een boeiende mix van wetenschappelijke exercities, interviews, journalistieke reportages, en persoonlijke ontboezemingen.  
HP/De Tijd  

Details:

Auteur(s)Sytze van der Zee
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023472674
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's377
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3170 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten