Pigeon English-   eReader eBook

Stephen Kelman • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Harrison Opoku, de onvergetelijke hoofdpersoon van Pigeon English, is nog maar net van Ghana naar Londen verhuisd, waar hij samen met zijn moeder en zusje een flatje in een achterstandswijk bewoont. Hij is onder de indruk van zijn nieuwe leefomgeving: van de duiven, de smaak van Haribosnoepjes en van de lokale bende, de Dell Farm Crew. Harrison observeert zijn nieuwe wereld en leert gaandeweg te overleven in de grotestadsjungle. Wanneer een klasgenootje van Harrison wordt vermoord en de politie de dader niet weet op te sporen, start hij samen met zijn vriend Dean Griffin een eigen onderzoek. De Dell Farm Crew blijkt daar alles behalve gelukkig mee...

Pigeon English beschrijft het leven van de jonge Harrison, die zijn uitzichtloze bestaan met zijn onalledaagse blik op de wereld weet te relativeren. Zijn persoonlijke reis is zowel geestig als hartverscheurend en geeft een meeslepende indruk van het leven in een achterstandswijk.

Dit boek in de pers

Ronduit meesterlijk.  
NRC  

Uitblinkend door zijn overtuigende spreektaalgebruik (...) Kelman slaagt er verrassend goed in in de huid te kruipen van een personage dat qua leeftijd en cultuur ver van hemzelf afstaat.  
De Volkskrant  

Stephen Kelman schreef met Pigeon English een droomdebuut. Een hartverscheurend verhaal over een Ghanese jongen in een Londense achterstandwijk.  
De Telegraaf  

Een debuut dat alle ophef meer dan waard is, door een wonder van inlevingsvermogen en verteltalent. Geestig en ontroerend, rauw realistisch en door de levenslust die eruit spreekt, vrolijk stemmend tegelijk  
Het Parool  

Kelman weet op een indrukwekkende manier de toon van de verteller vast te houden. Prachtig is bijvoorbeeld diens perspectief op het Engelse straatbeeld. Pigeon English is een boek vol humor - niet alleen zwarte humor. Het is, zoals de Daily Telegraph het uitdrukte, een moordmysterie, maar dan wel met een heel bijzondere klank, de dialectgekleurde taal van een elfjarige jongen.  
Trouw  

Met humor legt debutant Kelman het wereldje van vuilbekkende pubers vast. Het vertalen van zulke slang moet een hele klus geweest zijn.  
Trouw  

de sterkste passages in Pigeon English zijn die waarin je, net als Harri, de magische potentie van zijn grauwe werkelijkheid kunt zien. Ook knap is de consistentie waarmee Kelman Harris taal heeft vormgegeven.  
De Groene Amsterdammer  

Je zult de jongen nooit meer vergeten. Zijn onverwoestbare optimisme, zijn dierenliefde (duiven), zijn verlangen naar een leven.  
Dagblad De Limburger  

Een sprookjesgeschiedenis die naar hype zou rieken, als zijn debuut niet inderdaad ijzersterk was.  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Stephen Kelman
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023466505
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte939 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten