Parrot en Olivier in Amerika-   eReader eBook

Peter Carey • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Frankrijk, het begin van de negentiende eeuw. Olivier is een jonge aristocraat, getraumatiseerd door het geweld van de Franse Revolutie. Parrot komt uit een arbeidersgezin. Hij had kunstenaar willen worden, maar op middelbare leeftijd is hij werkzaam als bediende. Wanneer de jonge Olivier naar Amerika vertrekt zogenaamd voor onderzoek, maar eigenlijk om te ontsnappen aan een nieuwe revolutie reist zijn beschermeling en bediende Parrot met hem mee. Wat volgt is een schitterend verhaal over de reizen van dit onwaarschijnlijke duo en hun avonturen in de liefde, de politiek en de wereld van de kunst.

Parrot en Olivier in Amerika is een rijk, virtuoos epos waarin de waarden van de Oude Wereld botsen met die van de Nieuwe en vormt eveneens een uitzonderlijk scherp en teder portret van een bijna onmogelijke vriendschap.

Genomineerd voor de Man Booker Prize 2010

Dit boek in de pers

Carey beheerst de kunst om zijn historische romans op een hoger plan te tillen, door zijn verbeeldingskracht én dankzij actualisering. Volledig geslaagd.  
NRC  

Een knap staaltje romankunst, zoals je van Carey verwacht. Bijna moeiteloos reproduceert hij de stijl en cadans van een voorbij tijdperk. Het boek is stevig geworteld in de traditie van de reis- en schelmenroman, die meestal dient om de samenleving waarin ze zich afspelen tegen het licht te houden.  
Trouw  

Parrot en Olivier in Amerika is een heerlijke schelmenroman vol kleurrijke types. Geestig, maar ook met een diepere lading: een onderzoek naar de betekenis van democratie.  
Leeuwarder Courant  

Zijn proza is ongekend sprankelend en viriel, zijn dialogen levendig, zijn beelden verrassend. Geen saai moment zolang je dit boek in handen hebt. Sterker nog: het is een boek dat je eindelijk weer eens aanspoort om de wekker een uur vroeger te zetten om je lectuur voort te zetten.  
Nederlands Dagblad  

Carey is een meesterverteller en een intellectueel auteur. Wat betreft verhaalstructuur, karakter, taal en dialogen overtuigt hij op vrijwel alle fronten. Carey heeft een dijk van een intelligente en onderhoudende roman geschreven. Met een scherp oog voor psychologie brengt hij zijn personages tot leven en op een uitzonderlijk knappe manier weet hij met taal om te gaan; zijn stijl is uniek, vooral omdat hij er zo overtuigend in slaagt elke figuur zijn eigen stem te geven en om originele invalshoeken te vinden.  
Reformatorisch Dagblad  

Parrot en Olivier in Amerika is minstens zo goed als de twee boeken waar Carey de Booker Prize mee won. Meesterlijk en inventief.  
The Sunday Times  

Een heerlijke schelmenroman vol ontvoeringen, liefdeshistories en plotwendingen. Peter Carey buit ten volle het contrast tussen zijn twee hoofdpersonages uit.  
De Tijd  

Details:

Auteur(s)Peter Carey
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Hi-En Montijn
ISBN9789023468073
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's460
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1075 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten