Onheilig-   eReader eBook

Roos van Rijswijk • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Onheilig is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Miguel heeft zijn moeder al twee jaar niet gezien – en hij geniet van de rust. Zijn nieuwe leven in een slaperig Duits stadje bevalt hem uitstekend. Maar wanneer hij hoort dat zijn moeder ernstig ziek is, kan hij niet anders dan contact zoeken. Al heeft hij zijn handen al vol aan Jorge, een simpele jongen die tot Miguels vreugde en frustratie nooit van zijn zijde wijkt.
De therapeut van Miguels moeder heeft haar intussen opgedragen een dagboek bij te houden. Dit blijkt precies de uitlaatklep die ze nodig heeft: scherp fileert ze niet alleen zichzelf en de therapeut, maar ook iedereen die een rol heeft gespeeld in haar leven.

Dit boek in de pers

Gemakkelijke sympathie of energie zijn dus geen voorwaarde voor een interessant boek, bewijst Onheilig, al is het ook niet verstoken van genegenheid.  
NRC  


Reviews & recensies

”Onheilig is fijne, subtiele literatuur” Al bij de tweede zin wist deze debuutroman me te grijpen. “Een lijf gevuld met zwarte stippen, hoewel ik niet zeker weet of die erbij komen of dat die stippen andere dingen opeten.” Roos van Rijswijk weet hier een dodelijke ziekte die we allemaal kennen helder, treffend en cliché-vrij te omschrijven. Knap en het zegt veel over haar schrijftalent.

“Onheilig” gaat over Angelique, een 57-jarige vrouw die nog maar te kort te leven heeft. Haar therapeute raadt haar aan om een dagboek te schrijven. Dat doet ze, maar voor wie eigenlijk? Haar man is overleden, veel vrienden of familie heeft ze niet. En haar zoon is jaren geleden naar Duitsland verhuisd om niets meer van zich te laten horen. Toch is het die jongen, product van een affaire met een Mexicaan, met wie ze contact zoekt. Hoofdstukken vanuit de 57-jarige ik-persoon en - in de hij-vorm geschreven - over haar zoon wisselen elkaar af, waardoor de perspectieven en zienswijzen van beide kanten steeds invoelbaarder worden. “Onheilig” is fijne, subtiele literatuur.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de laatste fase
  • romans over moeders en zonen

Details:

Auteur(s)Roos van Rijswijk
UitgeverijQuerido
ISBN9789021401676
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's121
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1155 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten