Onderweg-   eReader eBook

Oliver Sacks • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Onderweg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zijn tomeloze energie en ongeremde nieuwsgierigheid brachten de jonge Oliver Sacks regelmatig in netelige situaties, maar diezelfde gedrevenheid maakte dat hij jaren later zou uitgroeien tot de meest gelezen en geprezen neuroloog ter wereld. Hoewel de mens Sacks in zijn boeken nooit ver weg is, gaat hij in Onderweg dieper in op hoe hij zijn roeping als schrijver en arts vond.

Openhartig en met humor schrijft Sacks over de romantische en intellectuele liefdes in zijn leven, zijn worsteling met een drugsverslaving en zijn dodelijke verlegenheid, de band met zijn schizofrene broer en zijn literaire en wetenschappelijke voorbeelden. Ook haalt hij herinneringen op aan zijn bezoeken aan Amsterdam, waar hij werd ingewijd in de liefde.

Onderweg is het persoonlijke verhaal van een virtuoze, kleurrijke wetenschapper die ons met zijn indrukwekkende casestudy's diepgaande inzichten heeft geschonken in zowel de mens als de werking van het brein.

Dit boek in de pers

De biografie van Sacks is geweldig; heel openhartig en ontroerend  
Psychologie magazine  

Als er een prijs zou bestaan voor de best schrijvende wetenschapper zou Oliver Sacks die ongetwijfeld meermaals hebben gewonnen. […] Een geboren verhalenverteller en een zeer begenadigd observator.  
Dagblad van het Noorden  

Verrassend en ontroerend […] Zo wordt deze bijzondere autobiografie van eeen man die een toekomstperspectief van nog hooguit enkele maanden heeft, toch een boek met een happy end.  
De Volkskrant  

Hartveroverend openhartig  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Meeslepende autobiografie van ’s werelds meestgewaardeerde neuroloog

De onlangs overleden wereldberoemde neuroloog en schrijver Oliver Sacks was vooral bekend van zijn boeken waarin hij de menselijke kant van hersenafwijkingen bespreekt en onderzoekt. Voor de neurologie heeft hij baanbrekend werk verricht in vele casestudies. Een van de bekendste werken van zijn hand is ‘Awakenings’, waarin een experimenteel middel wordt onderzocht om  comapatienten te doen ontwaken. Dit boek werd verfilmd met Robert de Niro en Robin Williams in de hoofdrollen. ‘Onderweg’ is zijn autobiografie waarin Sacks ons meeneemt naar de tijd waarin hij zijn roeping arts te worden volgt. Vanwege zijn kleurrijke persoonlijkheid en gedrevenheid raakt hij als jong volwassene verwikkeld in allerlei situaties waar hij met humor over schrijft. Tegelijk weet je dat deze virtuoos later een van de meestgewaardeerde wetenschappers ter wereld wordt. Een bijzonder leven, verteld door de meester zelf. Oliver Sacks heeft vlak voor zijn dood een fonds opgericht dat middelen ter beschikking zal stellen voor wereldwijd onderzoek naar hersenfuncties, het levenswerk van Sacks.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • auto's, roadtrips en motoren
  • wetenschappelijke verhalen

Details:

Auteur(s)Oliver Sacks
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Otto Biersma, Luud Dorresteijn
ISBN9789023494362
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte7259 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten