Onder de dieren-   eReader eBook

Peter Gardijn Du • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Onder de dieren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de vaak geestige poëzie van Peter du Gardijn wordt de wereld kritisch tegen het licht gehouden. Dit zijn gedichten over de wereld zoals we die kennen, en zoals die zou kunnen zijn. Of, zou moeten zijn. Overal stuit de dichter op tegenstand, onbegrip en vooroordelen. Gelukkig blijft het niet bij veilig toekijken alleen, ook het eigen falen komt ter sprake: `Ik knik terug in multiculturele medeplicht:/ ook vanavond geen roet in het eten. weinigen zijn een weg van openbaring gegaan./ Ik ben steeds meer van het licht gaan houden.'

Dit is transparante taal, poëzie zonder woordgekunsteldheid, zonder pose: 'Veel mensen doen het leven na,/ Onder de dieren is een buitengewoon rijk en gerijpt poëziedebuut van een dichter die ons en zichzelf niet spaart.

Gedichten uit Onder de dieren werden opgenomen in: De 100 beste gedichten van 2007, Meulenhoffs Dagkalender van de poëzie 2009 en Woef Tjielp Knor, De mooiste gedichten over dieren.

Dit boek in de pers

Du Gardijns gedichten bevinden zich midden in een heldere wereld, maar hij lijkt steeds aan een lichtknopje te draaien waardoor je toch iets geks ziet, een raar detail, een onbenoembare sensatie (...) een echte dichter.  
Vrij Nederland  

Details:

Auteur(s)Peter Gardijn Du
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023485568
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's68
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte970 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten