* Nieuw perspectief op corporate governance-   eReader eBook

Maarten Hage • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de loop van 2007 ontstond een crisis op de financiële markten. Wat in alle analyses van deze crisis opvalt is het centrale terugkerende thema van falende vormen van governance. Het bestuur en toezicht daarop bij financiële instellingen is van onvoldoende kwaliteit geweest.

In dit boek worden de lessen uit de crisis die betrekking hebben op corporate goverance samengebracht en verbonden aan lessen die de mensheid al lang had getrokken. Sterker nog, ze worden verbonden aan boodschappen die te halen zijn uit kunstwerken van de schilder Rafaël Santi die ruim 500 jaar voor het ontstaan van de crisis zijn gemaakt. Daarmee is dit boek niet bedoeld als een gelijkhebberig 'zie je wel' verhaal. Integendeel. Het wil juist aangeven, dat deze lessen theoretisch goed en relatief gemakkelijk te trekken zijn maar ook lastig zijn om daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. In gepaste bescheidenheid probeert het desondanks inzichten te bieden om dit nu eens anders aan te pakken, dan wij tot nu toe hebben gedaan.

'Maarten Hage houdt een zeer inspirerend pleidooi om Plato, Socrates en Aristoteles tot de RvC's te laten toetreden. En als de renaissancistische schilder Rafaël het decoratieprogramma van de bestuurskamers mag uitvoeren, is er op gebied van corporate governance geen vuiltje meer aan de lucht.'
Jop Ubbens, Chairman Christie's Amsterdam

Maarten Hage is partner bij CPI Governance en daarnaast verbonden aan de opleiding Risk Management for Financial Institutions aan de VU. Hiervoor was hij hoofd van de afdeling Governance & Accounting binnen de divisie Toezicht Beleid van De Nederlandsche Bank. In die hoedanigheid is hij betrokken geweest bij de totstandkoming van veel nieuwe regelgeving onder andere op het gebied van beloningsbeleid en de toetsing van bestuurders en commissarissen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Maarten Hage
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023249368
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3215 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten