Monte Carlo-   eReader eBook

Peter Terrin • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Monte Carlo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Monaco, mei 1968. Net voor de start van de grand prix formule 1 is het publiek getuige van een vreselijk ongeluk. De bescheiden Jack Preston, monteur bij Team Lotus, redt het leven en vooral het gezicht van Deedee, jonge filmster en belichaming van de nieuwe zeden. Weer thuis bij zijn vrouw, in een afgelegen Engels dorp waar de jaren vijftig maar moeilijk wijken, wacht Jack met verlangen en angst op een teken van Deedee, dat zijn leven zal veranderen. Monte Carlo is een puntgave vertelling, een aangrijpende geschiedenis over geloof, heldendom en de wil om gezien te worden.

Dit boek in de pers

Je hoeft er niet eens een lijstje voor te maken: Peter Terrin behoort tot het handvol écht interessante Nederlandstalige schrijvers.  
NRC  

Prachtig proza, poëtische schrijfstijl. Monte Carlo is een waardige opvolger van zijn prijswinnende roman Post Mortem  
Algemeen Dagblad  

Terrin schittert wederom in sensitieve zinnen waarin hij veel blootlegt (...) Een superieure stilist.  
Trouw  

Een eigentijds hermansiaans drama.  
Vrij Nederland  

Korte, krachtige roman.  
Elsevier  

De eerste veertig bladzijden van zijn nieuwe roman, Monte Carlo, moeten tot de beste behoren die Peter Terrin in zijn leven heeft geschreven. (...) Je blijft onafgebroken lezen. (...) Kleine, ingetogen, puntgave roman.  
De Groene Amsterdammer  

In Monte Carlo laat Peter Terrin zijn grote talent en vakmanschap zien. (...) Een gaaf, strak en ouderwets onderhoudend boek. (...) Het zorgvuldige plot en de altijd verzorgde, bij momenten verbluffende stijl stuwen het geheel voort.  
De Standaard  

Monte Carlo staat vol gepolijste zinnen waarin Terrin zijn meesterschap etaleert. Een kleinood dat schittert als een vers geslepen diamant.  
Knack  

Meesterlijk... Ingetogen, gracieus en op het scherp van de snee. Passages die dwingen tot lezen en herlezen, zo achteloos gruwelijk en subliem.  
Humo  

Monte Carlo is een korte roman, geschreven in kleine hoofdstukken en met veel wit op de pagina. Maar het is een van die weinige romans, zelden geschreven in ons taalgebied, waarin de lengte omgekeerd evenredig is aan de zeggingskracht. Elke zin en elk woord heeft betekenis zonder dat die er te dik bovenop ligt. Monte Carlo geeft niets meer en niets minder dan een slice of life, en weet wat een diepte er in een leven te vinden is.  
Marie Claire  

Sluipenderwijs krijgt Terrin de lezer in zijn greep. (...) Het is de schrijnende discrepantie tussen twee werkelijkheden die Monte Carlo tot een zeer geslaagde roman maakt. Tel daar bij op de intense, elegante schrijfstijl en heldere compositie en we mogen spreken van Terrin's beste boek tot nu toe.  
Dagblad Van Het Noorden  

Terrin laat opnieuw zien dat hij met kleine beelden grootse gevoelens kan neerzetten, en oproepen.  
Vogue  

Terrin heeft elk woord gewikt en gewogen en zorgvuldig gecomponeerd tot een vertelling die schittert in eenvoud, maar het soortelijk gewicht van een universele parabel in zich draagt.  
Cobra  

Zinnenprikkelende roman. (...) Op stilistisch onnavolgbare wijze toont Terrin hoe de levens van twee vreemden voor altijd verbonden zullen zijn.  
JAN  

Terrin schrijft zo filmisch dat je de racemonsters hoort ronken, het graan in het verstilde Engelse dorpje ziet groeien en het koppig blijven geloven in gerechtigheid van Jack tot in je eigen ziel voelt. Nog geen 175 pagina's voor de ondergang van een mens, dat kan alleen een grote schrijver.  
Noord Hollands Dagblad  

Een kleine maar puntgave roman. Terrin heeft aan elke zin in dit boek geschaafd en geslepen met een toewijding zoals je die maar zelden ziet. Wat overblijft is een sierlijke vertelling over het verlangen naar roem en erkenning.  
VPRO Gids  

Een puntgave roman (...) Terrin bewijst dat hij zijn brede publiek meer dan waard is (...) Monte Carlo is een klein meesterwerk  
De Tijd  

Zonder meer een klein meesterwerk.  
De Tijd  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een aangrijpend verhaal over geloof, heldendom en de wil om gezien te worden.

Met zijn vorige boek Post Mortem won Peter Terrin, volkomen terecht, de AKO literatuurprijs. Zijn nieuwste pareltje Monte Carlo is een zeer waardige opvolger vol poëtische zinnen die je steeds weer wilt herlezen. Het is 1968. Monteur bij de grand prix van Monaco Jack Preston verricht een, in zijn ogen, heldendaad. Gelekte autovloeistof vliegt in brand en hij duikt op de Amerikaanse filmster Deedee om te zorgen dat zij niet gewond raakt. Hij verbrandt zich, maar zij komt er ongeschonden vanaf. De dankbaarheid blijft uit. Jack raakt zelfs zijn baan kwijt. Hij keert terug naar zijn oude leven, maar de gedachte dat hij Deedee gered heeft en zijn verlangen naar erkenning laten hem niet los. Langzaam verliest hij grip op de realiteit. Hij denkt op tv te zien dat Deedee ongelukkig is. Hij wil haar redden. Dit gaat uiteraard ten koste van zijn eigen huwelijk. Het is geen lang verhaal, kleine hoofdstukken, maar het is wel een groots verhaal. Elke zin is betekenisvol. Indrukwekkend, dat is het woord.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over roem
  • poëtisch taalgebruik

Details:

Auteur(s)Peter Terrin
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023485292
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte977 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten