Met Carel Vosmaer op reis-   eReader eBook

Frederic Bastet • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De laatste jaren valt er internationaal een sterk groeiende belangstelling voor de negentiende eeuw waar te nemen, ook in Nederland, waar het literaire beeld lang bepaald is gebleven door de visie van en op de Tachtigers. Aan hun voorgangers werd hier relatief weinig aandacht besteed.
Vele figuren krijgen nu een zekere herwaardering. Zij worden meer naar hun eigen waarde en periode beoordeeld, wat een beter begrip van hun persoonlijkheid en hun historische betekenis tot gevolg heeft. Een prominent voorganger van `Tachtig was mr. Carel Vosmaer (1826-1888).
In zijn uitgebreide verhandeling over Vosmaer stelt Frédéric Bastet centraal diens reizen naar Italië en de daaruit resulterende romans Amazone en Inwijding, van welke vooral de eerste destijds bewondering heeft geoogst. De werkelijke betekenis van Vosmaer, kenner van schilderkunst en literatuur, jurist en oudheidkundige, schrijver ook van een monumentale studie over Rembrandt, wordt hierdoor aanmerkelijk verhelderd.
Met Carel Vosmaer op reis, gebaseerd op de charmante en levendige reisjournalen, is geïllustreerd met een schat aan niet eerder gepubliceerde portretten en tekeningen. Het boek zal de bestudering van deze interessante Hagenaar, ziel van De Nederlandsche Spectator, intimus van Multatuli en vriend van onder meer de schilder Lourens Alma Tadema, een nieuwe impuls kunnen geven.

Details:

Auteur(s)Frederic Bastet
UitgeverijQuerido
ISBN9789021443324
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's233
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte7868 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten