Meneer Mac en ik-   eReader eBook

Esther Freud • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Meneer Mac en ik is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is 1914. Thomas Maggs, de zoon van de plaatselijke kastelein, woont met zijn familie in een dorpje aan de kust van Suffolk. Het leven is rustig en wordt bepaald door de seizoenen, de visvangst en het boerenwerk. Tot op een dag een geheimzinnige Schot in het dorp arriveert. Mac – zo noemen de dorpelingen hem als ze in het café over hem fluisteren – vertoont eigenaardig gedrag: hij trekt er op de vreemdste uren op uit om bloemen te bestuderen en tuurt vanaf het strand over de golven alsof hij naar een teken speurt.

Mac is beter bekend als de architect Charles Rennie Mackintosh, en voor Thomas wordt hij algauw een bron van fascinatie en verwondering. Juist als de vriendschap tussen Thomas en Mac begint op te bloeien, verklaart Engeland Duitsland de oorlog. De zomergasten verlaten het dorp en voor hen in de plaats komen regimenten soldaten op doortocht naar België. Naarmate het brute oorlogsgeweld zwaarder op de kustgemeenschap drukt, worden de dorpelingen wantrouwender jegens Mac.

In dit gevoelige, meeslepende verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap schetst Esther Freud een levendig portret van een gemeenschap aan het thuisfront tijdens de Eerste Wereldoorlog, en van een man die een van de briljantste en meest miskende kunstenaars van zijn generatie was.

Dit boek in de pers

Een weergaloos begenadigd schrijfster.  
The New York Times  

Freud is een moderne literaire zeldzaamheid: een geboren verhalenverteller, poëtisch maar nooit overdadig, bedachtzaam maar nooit opzichtig.  
The Times  

Meneer Mac en ik is een pastorale ode aan kunst, ambachtelijkheid en vrije geesten en een aanklacht tegen winstbejag en kleinburgerlijkheid, zonder met de wijsvinger te zwaaien. Freuds proza is lyrisch, maar nergens bombastisch.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over architectuur
  • romans over dorpszaken

Details:

Auteur(s)Esther Freud
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Ineke Lenting
ISBN9789023489092
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's285
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte849 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten