Meer hoef dan voet-   eReader eBook

Marjolijn van Heemstra • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Meer hoef dan voet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marjolijn van Heemstra deinst niet terug voor de grote vragen. In Meer hoef dan voet onderzoekt ze de oorsprong van de mens en het leven, verwondert zich over de voortgang van de tijd, en tast haar eigen grenzen af als dierlijk mens of menselijk dier. Met bewonderenswaardig gemak zoomt ze in op het allerkleinste een insect, een slakkenspoor om daarna haar perspectief soepel te verschuiven naar het allergrootste: het heelal, de oerknal. Zonder zich te verliezen in zweverigheid of zwaarwichtigheid verwoordt deze dichteres haar evolutionaire verbazing, in even aardse als gelaagde gedichten.

Dit boek in de pers

In een aardse beeldtaal durft deze dichteres te zingen en te swingen. Zintuiglijk, persoonlijk, geestig en met zin voor avontuur raakt ze aan zeer uiteenlopende, kleine en veelomvattende onderwerpen. Meer hoef dan voet behoort zonder meer tot het allerbeste van de poëzieproductie van de afgelopen jaren.  
NRC  

Het is een aangenaam concreet en ruimhartig denken waarin van Heemstra de lezer meevoert.  
Trouw  

Rijke poëzie.  
De Standaard  

Ik ga Van Heemstra lezen. Deze gedichten, daar wil ik meer van.  
Nederlands Dagblad  

Prachtige en rijke bundel.  
Tzum.nl  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Jonge, frisse, harde poëzie over het mens zijn en het universum

De titel verklapt het al: een van de grote thema's van deze bundel is de relatie tussen mens en dier. Waar begint de mens en eindigt het instinct, en welk deel van de mens is goddelijk? Deze vragen behandelt Marjolijn van Heemstra op een schitterende manier. Deze zware thema's worden al snel abstract en onbegrijpelijk, zeker als zij in poëtische vorm gegoten worden. Maar Meer hoef dan voet weet die valkuil te ontwijken. Met emotionele metaforen en levendige beeldspraken weet Van Heemstra een harde, duidelijke, maar niet minder mooie stijl aan te houden. Dit is poëzie zoals het hoort – de menselijke gedachtegang in kunstvorm. Een van de beste uitgaves van de laatste tijd, een absolute aanrader!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Marjolijn van Heemstra
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023483434
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's60
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte798 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten