Maan en Zon-   eReader eBook

Stefan Brijs • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Maan en Zon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Hier Max… hier is het misgegaan. Op het eiland. Na nos bunita Kòrsou.’ Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laat taxichauffeur Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max achter in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil hem daarbij helpen. Veertig jaar later is er van die droom niets terechtgekomen en vertrekt Max onverwacht naar Nederland, misschien wel voorgoed. Tijdens een doorwaakte nacht denkt broeder Daniel terug aan zijn bijzondere band met de familie Tromp. Intussen hoopt hij op nieuws van Max. Tegen de achtergrond van een gemeenschap die gevangen is tussen traditie en vernieuwing, tussen vroeger en nu, is Maan en zon een generatieroman over afkomst en armoede, eer en bedrog – een verhaal over vaders en zonen en de ziel van een eiland.

Dit boek in de pers

Roerend en belangwekkend.  
NRC  

Het Curaçaose drama leest lekker, maar verrast te weinig.  
De Volkskrant  

Meeslepende historische roman.  
Algemeen Dagblad  

De zinnen zijn helder, toegankelijk, ongepolijst, soms op het hoekige af. Brijs verteld in een hoge vaart, op een krachtige toon - wat niet wil zeggen dat hij zichzelf geen sentiment toestaat. (...) Stefan Brijs laat in zijn Grote Antilliaanse Roman tegelijk zien hoeveel en hoe weinig een leven waard is. Een huiveringwekkende prestatie.  
HP/De Tijd  

Stefan Brijs schreef (deels in België, deels in Andalusië) een roman over Curaçao. In het boek reconstrueert hij een verloren paradijs, in Spanje vond hij er een. ‘Het grootste deel van mijn werk is altijd al geweest: schrappen.’  
De Standaard  

Stefan Brijs tekende met Maan en zon voor de Grote Antilliaanse Roman van de 21e eeuw.  
Knack  

Prachtboek!  
ZIN  

Een krachtig emotioneel pleidooi voor de kansarme, gewone mens en indirect een aanklacht tegen de mensonterende schande van het hyperkapitalisme.  
Dagblad De Limburger  

Brijs deelt de genialiteit van James Salters Alles wat is om de vaart van een samenleving te kneden tot een drama op mensenmaat. Zijn verhuizing naar Malaga inspireert hem tot grootse daden. Na De engelenmaker en Post voor Mevrouw Bromley voegt hij een nieuw hoogtepunt toe aan zijn fel gesmaakte oeuvre. Door vrij onontgonnen gebied aan te snijden, legde hij de lat voor zichzelf bijzonder hoog voor zichzelf. Maan en zon moet je gelezen hebben.  
CUTTINGEDGE  


Reviews & recensies

Fantasierijk mooie gecomponeerd verhaal dat slim in elkaar steekt

Wil je even op de Nederlandse Antillen vertoeven? Verlies je dan een paar uur in ‘Maan en zon’ en leef mee met drie generaties Tromp: Roy, Max en Sonny. Zoon Max van taxichauffeur Roy Tromp is slim en wil graag onderwijzer worden, maar volgt toch zijn vader op. Max wil later dat zijn zoon Sonny wél een opleiding gaat volgen, maar deze jongen lijkt weer enorm op zijn opa, en treedt in diens onzalige voetsporen. Met alle gevolgen van dien! Stefan Brijs las ooit een krantenartikel dat hij heeft gelezen over een dramatisch voorval dat een man uit Curaçao is overkomen in Nederland. Op basis daarvan is hij naar Curaçao gegaan en heeft het verhaal gereconstrueerd. Tussen de regels door lees je de liefde van Brijs voor het eiland en voor z’n personages. Het krantenartikel vind je achter in het boek terug. Dit maakt dit boek tot een bijzondere leeservaring.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Curaçao
  • romans over vaders en zonen

Details:

Auteur(s)Stefan Brijs
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025443887
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's194
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte625 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten