Luister naar de wind / Flipperen in 1973-   eReader eBook

Haruki Murakami • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Luister naar de wind / Flipperen in 1973 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`Perfect proza bestaat niet. Net zomin als perfecte wanhoop. Zo luiden de allereerste zinnen die Haruki Murakami op papier zette. In 1979 debuteerde hij, toen 30 jaar oud, met de roman Luister naar de wind. Naar eigen zeggen kreeg hij het idee ervoor tijdens een baseballwedstrijd. Een jaar later verscheen Flipperen in 1973. `En sindsdien ben ik niet meer opgehouden, vertelde hij in een interview aan Paul Theroux. `Het is mijn passie, het is mijn grote liefde. Ik heb nog nooit een writers block gehad. Ik heb nooit iets anders willen doen. Samen met De jacht op het verloren schaap vormen deze twee oerwerken de Trilogie van de Rat. De eerste twee romans zijn onmiskenbaar Murakami. In Luister naar de wind ontmoeten de Rat en de verteller elkaar en drinken sloten bier in Jays Bar. Ze leren allebei een meisje kennen, maar het wordt natuurlijk niets. In Flipperen in 1973 woont (dezelfde) verteller samen met een mysterieuze tweeling en zoekt hij vertwijfeld naar een bijzondere flipperkast. Onbeantwoorde liefde, meisjes met (dit keer) een vinger te weinig, westerse popsongs, onpeilbaar diepe putten, gekwelde katten alles wat de Murakamifan bekend voorkomt is al in deze twee vroege werken aanwezig. En ook de jonge Murakami slaagt er als geen ander in om de lezer op het verkeerde been te zetten.

Dit boek in de pers

Voor fans is deze uitgave onmisbaar (...) . Luister naar de wind en Flipperen in 1973 vormen de aanzet tot zijn schrijverschap.  
NRC  

Voorzichtig doen in deze boeken de themas en motieven hun intrede die later zoveel krachtiger tot ontwikkeling zullen komen.  
De Volkskrant  

Ook dit vroege werk (...) getuigt van Murakamis talent absurde verhalen gewoon te doen lijken.  
Algemeen Dagblad  

Beide verhalen tonen contouren van vertrouwde Murakami-themas: een fascinatie voor mooie, maar vreemde meisjes, enigszins wezenloze hoofdpersonages en een hang naar het mysterieuze.  
Elsevier  

Murakamis basisingrediënten zijn meteen aanwezig.  
De Standaard  

De novellen leggen de kiem bloot van [Murakamis] meesterschap. Ze reveleren een schrijver die behoedzaam zoekt naar de stem die vandaag zo gevierd is - een stem die vanaf het prille begin ongrijpbaar was.  
De Morgen  

Onmiskenbaar Murakami.  
ZIN  

Voor de liefhebbers van de Japanse auteur Murakami (...) . In deze verhalen is direct zijn stijl herkenbaar.  
Marie Claire  

De bundeling van Luister naar de wind en Flipperen in 1973 zijn geweldig voor de doorgewinterde Murakami-verslaafde. Veel van de centrale thema's uit zijn oeuvre duiken hier al voorzichtig boven, en het is erg leuk om te zien hoe het allemaal is begonnen.  
Tzum.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Japan
  • boeken met magisch-realisme

Details:

Auteur(s)Haruki Murakami
UitgeverijAtlas Contact, Uitgeverij
Vertaler(s)Jacques N. Westerhoven
ISBN9789025444389
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's183
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1735 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten