Luim-   eReader eBook

Gerrit Komrij • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Luim is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een halfjaar voor zijn dood sprak Gerrit Komrij de wens uit dat er een nieuwe uitgave van zijn beschouwingen zou verschijnen. Het liefste zou hij wat hij eerder verzamelde in Inkt nog eens ordenen en aanvullen in vier paperbacks. 'Zo mooi als die Amerikaanse kleine boekjes.'

Vier vooraanstaande auteurs, die allen op een bijzondere manier met Komrij verbonden waren, maken een persoonlijke selectie van zijn stukken, begeleid door een voorwoord waarin zij hun visie geven op zijn werk. De eerste twee delen, door Kees van Kooten en Tom Lanoye, zullen bij Komrijs sterfdag in juli 2014 verschijnen. De andere twee delen, samengesteld door Hanna Bervoets en Bas Heijne, zullen in het voorjaar van 2015 het licht zien. Van Kooten, Lanoye, Bervoets en Heijne laten de geest van Gerrit Komrij niet-aflatend door het literaire landschap waaien.

Dit boek in de pers

Paradoxen en maskerades, dat waren Gerrit Komrijs meestertroeven. De immer scherp geslepen pen van deze misantroop die van mensen houdt wordt nog altijd fel gemist.  
De Morgen  

Een frisse blik op zijn proza.  
Humo  

Komrij ging alle kanten op, ook de verkeerde. Goede en slechte luim vloeiden bij hem in elkaar over. Hij had een Januskop, kon het mooie lelijk maken en het lelijke mooi. Hij had lak aan wetten en regels. En wist de gecreëerde vrijheid volop te benutten, in ieder geval op papier. Luim laat het allemaal zien en kan daardoor inderdaad fungeren als inspiratiebron. Of als aansporing om Komrij te blijven lezen, gedichten en andere kapitale stukken.  
Leeuwarder Courant  

Een prachtidee van de uitgever van Gerrit Komrij om exact twee jaar na het overlijden van Nederlands veelzijdigste literator in vier fraai vormgegeven deeltjes een mooie selectie van zijn werk uit te brengen. (...) Pareltje. Gevalletje bladeren en blijven bladeren.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over literatuurwetenschap
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Gerrit Komrij
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023489054
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's173
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1475 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten