Lekker dood in eigen land-   eReader eBook

Frank Koenegracht • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Lekker dood in eigen land is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`De wereld van Frank Koenegracht is niet vrolijk, maar er valt gelukkig wel veel te lachen, is het treffende motto van de dichter zelf. Zijn gedichten zijn vaak geestig en de werkelijkheid loopt er `op een prettige manier uit de hand. Maar ook is hij diepzinnig en teder:

Misschien gaat het sneeuwen
maar ik denk van niet
aangezien het dooit.
Als het vroeger sneeuwde begon soms iemand
ineens te zingen: het sneeuwt, t zijn ijle vlinders
die dansen door de lucht.

Nergens zijn Koenegrachts gedichten overemotioneel, of gewild geleerd, of plat humoristisch altijd is zijn werkelijkheid vreemd en pijnlijk. 'Wij zitten geen straf uit we lopen vrij rond./ We hebben vrij wandelen gekregen.' Of om met criticus Piet Gerbrandy te spreken: 'Het wordt tijd dat ook de rest van de Nederlanden het belang van Koenegrachts werk erkent'.

Dit boek in de pers

Koenegrachts oeuvre staat op zichzelf. Het schurkt in zijn humor aan tegen het werk van Komrij, maar zonder diens ironie. Het heeft iets van Camperts nonchalance, maar is veel wranger. En het neigt in zijn absurditeit wel naar Toon Tellegen, maar is aardser en harder. (...) De tekeningen zijn krachtig en kwetsbaar, helder, grimmig en vol humor - zoals ook zijn poëzie dat is.  
Trouw  

Steengoeie dichter is Frank Koenegracht, van een soort dat je niet al te vaak meer tegenkomt: geestig, cru, kort door de bocht.  
Vrij Nederland  

Zijn bundels zijn een klein genoegen.  
Elsevier  

Wie zo geestig over verschrikkingen kan schrijven als Koenegracht, is springlevend.  
De Groene Amsterdammer  

Frank Koenegracht is een schelm: één blik op de titel Lekker dood in eigen land is genoeg om dat te bevestigen. Maar wel een schelm die in staat is rake gedichten te schrijven.  
8Weekly  

Details:

Auteur(s)Frank Koenegracht
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023484660
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's51
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4440 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten