Legende van een zelfmoord-   eReader eBook

David Vann • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Legende van een zelfmoord is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader - een mislukte tandarts en een matige visser - op zijn geliefde boot de loop van zijn geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt. De rest van zijn leven komt Roy altijd weer uit bij die ene, allesbepalende gebeurtenis die een schaduw over zijn jeugd werpt.

In het semi-autobiografische Legende van een zelfmoord> keert David Vann na dertig jaar terug naar het Alaska van zijn jeugd. Hij vertelt scherpzinnig en met een ongekende precisie over het tragische huwelijk van zijn ouders, hun onvermijdelijke scheiding en de beslissende momenten van zijn leven. Het resultaat is een opmerkelijk teder verhaal over verlies, overleving en een ontgoochelende liefde.

Dit boek in de pers

Wat een schrijver! Zijn proza is dwingend en beeldend en is prachtig gedoseerd.  
NRC  

Vann's vermogen om naderend onheil te schetsen, vraagt om lezers met een sterk gestel. Een prachtig portret, geschreven in de beste traditie van Raymond Carver en Tobias Wolff. Met Legende van een zelfmoord heeft zich een belangrijk schrijver geopenbaard.  
De Volkskrant  

Ik kon het niet wegleggen en las de hele nacht door. Wat een prachtboek, het heeft me fors door elkaar geschud. Ik geef een 9,5.  
Libelle  

Een van de indringendste leeservaringen van het jaar. Dit is, genadeloos en liefdevol, wraakzuchtig en teder, een modern Amerikaans meesterwerk.  
Het Parool  

Het debuut van het jaar. Een prachtige novelle. Proza met een laconiek soort poëtische kracht dat ontroert maar nooit larmoyant wordt.  
Het Parool  

Zeldzaam: een debutant die erin slaagt zijn jeugdtrauma te overstijgen in wijs, indringend proza. Waaraan de humor allerminst ontbreekt.  
Trouw  

Een terecht met lof en prijzen overladen meesterwerk. Een adembenemend debuut.  
Nu.nl  

Het gebeurt zelden dat je van een boek denkt: Jezus, wat een verhaal! Niet simpelweg omdat het je heeft geraakt, maar omdat het je heeft geschokt, door elkaar geschud, bij de strot gegrepen, misschien zelfs geradbraakt. Hier is op superieure wijze fictie gemaakt van een autobiografisch gegeven. Lees dit onontkoombare boek.  
HP/De Tijd  

Een prachtbundel die tot het mooiste hoort wat dit jaar verscheen. Overdonderend en verpletterend.  
De Standaard  

Spannend. Een veelbelovend debuut.  
Het Financieele Dagblad  

Literatuur die zieltjes aan spaanders hakt. Het stilistische palet waaruit Vann put is briljant. Een geniale breedsprakerigheid, een volle stijl die in het hoofd gaat bonzen. Een boek van een wurgende schoonheid.  
Humo  

Subliem geschreven verhalen, die de lezer nog bezig houden als het boek allang uit is.  
Leeuwarder Courant  

Een verschroeiend portret van falende vaders en hulpeloze zonen. Het lezen van Legende van een zelfmoord voelt alsof je ingewanden uit je lijf worden gerukt, zonder dat je onder narcose wordt gebracht. Een zware maar fantastische leeservaring.  
De Pers  

Vann is een geniaal schrijver. Dit is misschien wel het beste boek dat ik sinds jaren gelezen heb.  
Esquire  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over verlies
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)David Vann
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023456797
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte735 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten