Land zonder grenzen-   eReader eBook

Nir Baram • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Land zonder grenzen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een verlangen stemmen te horen die normaal gesproken niet snel de reguliere media halen reist schrijver Nir Baram een jaar lang langs de grens tussen Israël en Palestina. Of hij nu een kibboets bezoekt op de rand van de Gazastrook, verblijft in een buitenpost van kolonisten, een wandeling door Oost-Jeruzalem maakt of bij een vluchtelingenkamp met 30.000 Palestijnen langsgaat: zonder oordeel brengt hij in kaart wat de gevoelens en meningen in de regio zijn.

Hij spreekt met kolonisten, politici, activisten, ex-gevangenen en soldaten, met bewoners die geboren zijn nadat de bezetting is begonnen en met degenen die zich Israël van voor 1967 herinneren. Zijn reportage toont de realiteit van het dagelijks leven in een conflictgebied en weerspiegelt de complexe politieke situatie ten tijde van spanningen, oorlog en verkiezingen.

Dit boek in de pers

Baram geldt als de meest getalenteerde Israëlische schrijver van zijn generatie en wordt wel gezien als de "opvolger" van Amos Oz (1939) en David Grossman (1954), die zich eveneens politiek uitspreken.  
NRC  

Baram portretteert zorgvuldig, indrukwekkend. In een zeldzame uitbarsting van frustratie spreekt hij van "twee reusachtige gevangenissen" waarin de Israëli's Palestijnen hebben opgeborgen. Maar onderweg ziet hij geen boeven en helden. Alleen mensen die gevangen zitten in een eigen versie van de geschiedenis. Die ook niet weten hoe dit zal aflopen. Een onheilspellend boek.  
De Volkskrant  

Diepgaand, en met geloof in een betere toekomst  
De Standaard  

Baram verrast met zijn verslag van een één jaar lange ontdekkingsreis door de bezette gebieden.  
De Morgen  

Een land zonder grenzen gaat dieper in op de crisis dan de gebruikelijke inleidingen op het conflict die alles nog eens uitleggen  
De Morgen  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Azië
  • persoonlijke verhalen

Details:

Auteur(s)Nir Baram
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Sylvie Hoyinck
ISBN9789023499947
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1465 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten