Land van genade-   eReader eBook

Kees 't Hart • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De held van deze roman houdt zich intensief bezig met het leven van zijn vader. Wat vond die toch zo boeiend aan Franciscus van Assisi en Elvis Presley? Welke rol speelden landschapsbeschrijvingen in zijn leven? En waarom probeert zijn vader hem steeds tot historicus te bombarderen
Op deze - en andere - vragen geeft hij antwoord in de biografie die hij over zijn vader schrijft. Maar hij zet die biografie wel naar zijn eigen hand. Het lijkt er steeds meer op dat hij het leven van zijn vader naar eigen goeddunken herschikt en herschrijft.
Bovenstaande lijkt op een samenvatting van 't Harts nieuwe werk, maar je kunt evengoed een heel andere samenvatting geven: in deze roman onderneemt een ik-figuur een hartstochtelijke aanval op de geschiedschrijving. Geen zee gaat hem te hoog om het bestaan in diskrediet te brengen. Zelfs presenteert hij een nieuwe visie op het leven van Franciscus van Assisi en Elvis Presley om zijn argumenten kracht bij te zetten.
Maar ook deze samenvatting doet nog te weinig recht aan de eigen wereld die 't Hart in dit werk creëert. Zijn personages lijken zich op te houden in een wereld waarin de gewoonste zaken bijzonder snel ter discussie staan. Daarin verschillen ze misschien van de mensen om ons heen. Maar het vuur waarmee de personages hun plaats in de wereld bevechten doet maar al te veel denken aan ons eigen dagelijks bestaan.

Details:

Auteur(s)Kees 't Hart
UitgeverijQuerido
ISBN9789021444536
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's127
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte648 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten