Kleine mechanieken-   eReader eBook

Philippe Claudel • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Kleine mechanieken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kleine mechanieken is een bundel van dertien verhalen die zich afspelen in duistere en magisch-realistisch aandoende werelden. De titel is ontleend aan een uitspraak van Blaise Pascal: 'We zijn kleine mechanieken, op een dwaalspoor gebracht door het oneindig grote of kleine.' De verhalen gaan over de momenten waarop die mechaniekjes in de war worden gebracht en van slag raken, vastlopen of breken.

Philippe Claudel haalt het maximale uit de korte-verhaalvorm door te spelen met locaties, personages en tijden. De verhalen ontwikkelen zich op een plaats tussen droom en werkelijkheid, soms in een verbeeld verleden, soms in een angstaanjagende toekomst, soms in een heden dat bekend lijkt maar tegelijkertijd vervormd is. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes in stijl, altijd herkenbaar voor de liefhebbers van zijn werk, maar het zijn ook verrassende verhalen in de manier waarop voor Claudel kenmerkende themas als menselijkheid, dood, dromen en macht worden uitgewerkt.

Reviews & recensies

Een korte verhalenbundel van de auteur van Grijze Zielen

Philippe Claudel is een van de bekendste Franse auteurs van het moment. Grijze Zielen is een mustread en ook Kleine Mechanieken is een boek waar je graag tijd voor wil maken. Zelden is een bundel van zulke hoge kwaliteit. Het is een verhalenbundel, gevuld met dertien korte verhalen, die zich in duistere, ongewone of gestoorde werelden afspelen. De toekomst, het verleden, plaatsen die wel of juist niet werkelijk bestaan en ontzettend veel bijzondere en niet te vergeten personages. Delicate thema's schroomt de Franse meester niet. De dood, het leven, pijn en de toekomst komen aan bod. Het lezen van deze bundel is een hele ervaring!

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • magisch-realistische boeken
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Philippe Claudel
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023489757
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's115
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte627 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten