Kapitaal in de 21ste eeuw-   eReader eBook

Thomas Piketty • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Kapitaal in de 21ste eeuw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met problemen van ongelijkheid, van concentratie van welvaart en van economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorieën te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden.

In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld te voorkomen. Maar de diepere structuur van kapitaal en ongelijkheid is er in wezen niet door veranderd, zoals we in ons optimisme na de Tweede Wereldoorlog dachten. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei - iets wat nu tot extreme ongelijkheid dreigt te leiden. Het wakkert de onvrede aan en ondermijnt democratische verworvenheden. Het is aan de politiek om die tendens in te tomen.

Kapitaal in de 21ste eeuw is een buitengewoon ambitieuze onderneming, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Het is een herbezinning op de economische geschiedenis en het dwingt ons de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien.

Dit boek in de pers

Piketty schreef het boek van het jaar.  
NRC  

Het nieuwe Kapitaal maar dan leesbaar. Piketty heeft een voorbeeldige bijdrage geleverd aan het debat over de sociaaleconomische wereldorde. Buitengewoon toegankelijk en helder geschreven.  
De Volkskrant  

Tip aan de progressieve lezer: stop met lezen over Piketty, maar lees zelf diens Kapitaal. Het boek biedt niet alleen een schat aan economische feiten. Het is een gedegen en bescheiden boek, geschreven vanuit een diep verlangen om vanuit een sociale wetenschap als de economie een bijdrage te leveren aan die toekomstige, betere, samenleving; een schitterende demonstratie van waarachtig progressief denkwerk.  
Vrij Nederland  

Sinds zijn boek uitkwam is deze Franse econoom wereldwijd de meest besproken denker in het publieke debat. Economen van wereldstatuur noemden Piketty's boek een keerpunt in de geschiedenis van het denken.  
De Groene Amsterdammer  

De vraag naar Kapitaal, het magnum opus van de econoom Thomas Piketty is niet bij te houden.  
De Standaard  

Econoom Piketty, die nu al vergeleken wordt met Marx en Keynes, dropt een bom van 700 pagina's op de misverstanden over het kapitalisme.  
Knack  

Al wat links is, put zich uit in lofbetuigingen aan het adres van Thomas Piketty. Voor één keer is die haast blinde adoratie misschien wel terecht. Piketty's betoog is even helder als onderbouwd: kapitaal groeit sneller dan onze reële economie.  
De Morgen  

Episch, baanbrekend, nieuw. Piketty ontmaskert de grootste leugen van de 21e eeuw.  
The Guardian  

Het belangrijkste boek van het jaar - misschien wel van de komende tien jaar.  
The New York Times  

Thomas Piketty heeft een monumentaal boek geschreven over verleden en heden van vermogensverschillen.  
Frankfurter Allgemeine Zeitung  

Briljante analyse.  
Le Monde  

Het belangrijkste boek over economie sinds John Maynard Keynes The General Theory of Employment, Interest and Money.  
The Washington Post  

Voor wie de hype rond Thomas Piketty volgt: wat u nu meemaakt, is de geboorte van een klassieker. Voor wie dat niet doet: onthoud de naam Piketty. De kans is groot dat studenten economie zijn werk standaard op hun boterham krijgen. De 43-jarige Fransman is gekomen om te blijven. Met de titel van zijn boek alleen al - een onmiskenbare knipoog naar Karl Marx - en zijn breedvoerige, zelfs filosofische aanpak zet Piketty zich in de traditie van politiek economen als Adam Smith en John Maynard Keynes.  
De Tijd  

De turf van Piketty is zo goed gedocumenteerd dat zelfs The Economist er onlangs de loftrompet over stak. Piketty probeert ons anders te laten nadenken over de economische geschiedenis van de voorbije twee eeuwen. De kans bestaat dat hij daarin slaagt.  
De Tijd  


Reviews & recensies

Nieuwe klassieker over verleden en heden van vermogensverschillen

Kapitaal in de 21ste eeuw, een boek van bijna 700 pagina's over kapitaal en ongelijkheid, is een enorme hit. Sinds de Engelse vertaling verscheen klom het boek op tot nummer 1 in de internationale bestsellerlijsten en is de Franse econoom Piketty een hype en overal aanwezig in de media. Ook in de Nederlandse vertaling is het vuistdikke boek een bestseller. Piketty - gepecialiseerd in economische ongelijkheid – geeft in Kapitaal in de 21ste eeuw zijn verklaring voor de ongelijkheid tussen arm en rijk in de wereld. Volgens de auteur komt het er op neer dat de waarde van bezittingen zoals aandelen, obligaties en vastgoed sneller groeit dan de economie en salarissen in het algemeen. Daardoor worden mensen die veel bezitten steeds rijker. De bovenste 1 procent van de maatschappij trekt steeds meer macht naar zich toe. Volgens hem is die groeiende ongelijkheid een gevaar voor de democratie en is het aan de politiek om die tendens in te tomen. Met Kapitaal in de eenentwintigste eeuw schreef Piketty een nieuwe ophefmakende klassieker, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Dit monumentale werk is een herbezinning op de economische geschiedenis die je dwingt de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien. “Het nieuwe Kapitaal maar dan leesbaar. Piketty heeft een voorbeeldige bijdrage geleverd aan het debat over de sociaaleconomische wereldorde. Buitengewoon toegankelijk en helder geschreven.’ - de Volkskrant *****. “Piketty schreef het boek van het jaar.” - NRC Handelsblad *****. “Briljante analyse.” - Le Monde. “Het belangrijkste boek van het jaar - misschien wel van de komende tien jaar.” – The New York Times. “Episch, baanbrekend, nieuw.” - The Guardian.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • intelligente mannenzaken
  • boeken over economie

Details:

Auteur(s)Thomas Piketty
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Lidewij van den Berg, Ankie Klootwijk, Daan Pieters, Marianne Kaas
ISBN9789023489290
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's665
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte10568 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten