Kalfsvlies-   eReader eBook

Marieke Rijneveld • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Kalfsvlies is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

omdat ze mensen heeft gekend die geen stofwolk veroorzaken maar eruit bestaan Marieke Rijneveld zoekt in haar gedichten de ruimte van een weiland of de zee – maar ook die van een flat of dodemanshoek. Alles krijgt de breedte van haar dichterlijke blikveld, en zo krijgen de gewoonste dingen de ongewoonste proporties. De grote thema’s zijn aanwezig in de kleine woorden, en de beeldenrijkdom waarmee fantasie en werkelijkheid elkaar raken zorgt dat haar gedichten niet zijn te vangen. Wat grappig is wordt tragisch, wat stilstaat begint te bewegen, wat onzichtbaar is valt je onverhoeds aan. Dingen, dieren of mensen zijn soms ver weg of ze staan juist dichtbij, een soort kringloop van de weide blik. De poëzie van Rijneveld is aards en gegrond maar haar stijl laat altijd de mogelijkheid open dat je iets heel anders hebt gelezen dan je dacht. Kalfsvlies is een avontuur.

Dit boek in de pers

De rijke, vaak treffende beeldtaal is de kracht van Rijneveld.  
NRC  

Het talent van 2016  
De Volkskrant  

Met een woordenschat en een vloedgolf aan verbazende vergelijkingen heeft Marieke Rijneveld een bundel gemaakt die van talent welhaast overstroomt.  
De Volkskrant  

De auteur geeft deze aloude themat's in psychologische ontdekkingstochten op een eigenzinnige en frisse manier kleur.  
NRC Next  

Een verrassend en kleurrijk debuut.  
Trouw  

In haar debuut Kalfsvlies spatten de beelden als fonteinen uit de paginas, om in een denderende vaart in elkaar over te lopen.  
Trouw  

Kalfsvlies' is even ontroerend als genadeloos en even melodieus als ongemakkelijk, met trefzekere, volwassen gedichten over ouder worden en dood, opgroeien en spijt.  
Vogue  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Poëzie van de aarde en de wijde blik

Ze werd benoemd tot literair talent 2014 en was winnares van de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs 2014/2015 en de C.C.S Crone Stipendium literatuurbeurs 2015. Marieke Rijneveld is een veelkunner. Ze is schrijver, muzikant en dichter en publiceert in onder andere Das Magazin, De Revisor, hard/hoofd, vpro Gids, Het Liegend Konijn en Hollands Maandblad. Naast schrijven treedt ze vaak op (met gitaar) als singer-songwriter. Met Kalfsvlies levert Marieke Rijneveld een verrassend en verbluffend debuut af waarin ze knap gebruikmaakt van metaforen en beeld op beeld stapelt in sterke, ritmische gedichten. Wat grappig is wordt tragisch, wat stilstaat begint te bewegen, wat onzichtbaar is valt je onverhoeds aan. Kalfsvlies is rijk aan taal, kleurrijke woorden en scherpe beelden, haar poëzie is aards en gegrond maar haar stijl laat altijd de mogelijkheid open dat je iets heel anders hebt gelezen dan je eigenlijk dacht. "Mijn poëzie zit vol buitenissigheden die altijd weer terechtkomen. Fantasie en werkelijkheid raken elkaar steeds even aan. Het is vaak alledaags en toch vervreemdend", zegt ze zelf over haar gedichten in Meander Magazine. De pers is unaniem lovend: ‘‘Kalfsvlies’ is even ontroerend als genadeloos en even melodieus als ongemakkelijk, met trefzekere, volwassen gedichten over ouder worden en dood, opgroeien en spijt." - Vogue. "Met een woordenschat en een vloedgolf aan verbazende vergelijkingen heeft Marieke Rijneveld een bundel gemaakt die van talent welhaast overstroomt." - Volkskrant.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Marieke Rijneveld
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025445805
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's99
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte474 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten