Jullie zijn anders als ons-   eReader eBook

Roannevan van Voorst • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom hangen Marokkaanse jongeren werkeloos rond op straat en belandt de Antilliaanse jeugd zo vaak op het criminele pad? Waarom presteren jonge Molukkers al generaties lang slecht op school en verkiezen jonge Turken een importbruid boven een blonde Nederlandse meid? Decennialang proberen oude en nieuwe Nederlanders aan elkaar te wennen, maar de verschillen tussen autochtone en allochtone jongeren lijken niet wezenlijk kleiner te worden. In Jullie zijn anders als ons biedt Roanne van Voorst nieuwe inzichten in de Nederlandse jeugdculturen en beschrijft ze de specifieke kenmerken en problemen van de belangrijkste groepen allochtone jongeren, Turken en Marokkanen, Antillianen en Surinamers, Molukkers en Afrikanen, Chinezen, Polen en jongeren uit het Midden-Oosten. In tegenstelling tot de meeste andere studies komen in dit boek ook jongeren uit de diverse allochtone groeperingen zélf aan het woord.

Dit boek in de pers

Ze schreef een boek dat zich laat lezen als een lange reportage, maar ze geeft ook een kundig overzicht van onderzoek en theorievorming. Dat doet ze in levendig proza, nuchter en zonder vooroordelen, maar evenmin behept met politek-correctheid.  
De Volkskrant  

Veelzeggende anekdotes. Ondanks alle problemen en misverstanden voelen de meeste allochtone jongeren zich Nederlandser dan wordt vermoed.  
Elsevier  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over jongeren
  • toegangkelijke boeken om iets te leren

Details:

Auteur(s)Roannevan van Voorst
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023449683
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte758 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten