Ik ben Hendrik Witbooi-   eReader eBook

Conny Braam • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Ik ben Hendrik Witbooi is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1884 begint Hendrik Witbooi met zijn Nama-volk aan een profetische trektocht naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd zet zo’n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Heinrich Göring voet aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika – het huidige Namibië. Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen. Tijdens de grote opstand van 1904 weet de tachtigjarige Hendrik Witbooi alle Afrikaanse stammen te verenigen. Hij zal de geschiedenis in gaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend. Conny Braam schreef deze heroïsche geschiedenis – kijkend door de ogen van Hendrik Witbooi, die vele honderden brieven in het Kaap-Hollands naliet.

Dit boek in de pers

Wie Ik ben Hendrik Witbooi leest, vergeet deze tragedie niet meer  
De Volkskrant  

In deze zeer levendig vertelde roman presenteert Conny Braam een verhaal dat onder geen beding mag worden vergeten. En in de weerwil van de nauwelijks te verteren wreedheid die haar roman aankleeft heeft de schrijfster de ernst en tragiek van haar onderwerp ook met humor omkleed.  
Trouw  


Reviews & recensies

Onthutsend verhaal over de trieste geschiedenis van een nomadenvolk, indrukwekkend

‘Conny Braam is een Nederlandse anti-apartheidsactiviste, journalist en schrijfster’. Dat is de eerste zin die op haar wikipedia-pagina te lezen is. Die drie omschrijvingen komen samen in haar nieuwe roman ‘Ik ben Hendrik Witbooi’. Een verhaal over een bloederige, vergeten Afrikaanse geschiedenis. Vrijheidsstrijder Hendrik Witbooi (1825-1905) speelde een sleutelrol in de volkerenmoord door de Duitsers in het toenmalige Zuidwest-Afrika, nu Namibië. Een van de grootste drama's uit de recente geschiedenis, de eerste moderne genocide zogezegd, maar buiten Namibië is er weinig meer over bekend. Daar probeert Conny Braam met haar biografische roman verandering in te brengen. De honderden brieven die verzetsheld Witbooi schreef aan onder anderen zijn tegenstanders vormen daarbij de kern. Het levert een onthutsend verhaal op over de trieste geschiedenis van een nomadenvolk dat zo goed als uitgeroeid wordt door een westerse kolonisator. Eerlijk en met gevoel geschreven. ‘Ik ben Hendrik Witbooi’ is een indrukwekkend boek.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de strijd om vrijheid
  • boeken om over na te denken

Details:

Auteur(s)Conny Braam
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025447199
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's356
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1882 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten