Iets meer dan een seizoen-   eReader eBook

Stephan Sanders • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Iets meer dan een seizoen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iets meer dan een seizoen, 25 jaar... zo lang duurde de vriendschap tussen Stephan Sanders en Anil Ramdas. Ze betraden bijna tegelijk het openbare debat, ze waren beiden geëngageerd, en maakten samen het televisieprogramma Het Blauwe Licht. Maar ook in hun verschillen deden ze niet voor elkaar onder. Sanders is een Hollander van geboorte met een onbekende 'donkere vader', Ramdas kwam in 1977 als Surinaamse Nederlander naar het 'oude moederland', om hier ineens een nieuwkomer te worden.

Vanuit het huis in Almere waar Stephan Sanders gastschrijver was, kijkt hij terug op de verloren idealen en hun intens verlopen vriendschap.

Dit boek in de pers

Iets meer dan een seizoen is een gekwelde exegese van die vriendschap, onvermijdelijk in de schaduw van Ramdas' zelfgekozen dood. Sanders, die het doodsbericht van zijn 'broertje' kreeg tijdens een verblijf in Almere als writer in residence, dendert in dit korte memoir over een achtbaan aan emoties: woede, wrok, verdriet en wroeging. Die emoties, beschreven in subtiel en onsentimenteel proza, zijn begrijpelijk genoeg. Het bittere mysterie van zelfmoord laat nabestaanden verbijsterd achter.  
NRC  

Het dappere van het nieuwe boek is dat de schrijver lijnrecht ingaat tegen het in alle lagen van de bevolking levende idee dat als je iets belangrijks meemaakt je daar een roman van moet maken. Sanders kiest juist voor de non-fictie en bewijst dat dit soort boeken niet 'saai en zakelijk' hoeven te zijn.  
De Gooi- En Eemlander  

Sanders stipt in Iets meer dan een seizoen boeiende zaken aan, zoals de concurrentie tussen beide vrienden en Ramdas' briljantie, zelfoverschatting en eenzaamheid.  
Dagblad Van Het Noorden  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over mannenvriendschap
  • literair waargebeurd werk

Details:

Auteur(s)Stephan Sanders
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023479710
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's82
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1025 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten