Huisverraad-   eReader eBook

Mischa Andriessen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Huisverraad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Uitzien met D, de bekroonde debuutbundel van Mischa Andriessen, was de wereld nog ogenschijnlijk overzichtelijk, want niet groter dan een tuin. Die wereld is in Huisverraad uit zijn voegen gegroeid, een dwaaltuin geworden. Iemand peddelt in een bootje door een ondergelopen straat, iemand laat zijn zoon besnijden, iemand zoekt zijn vader, iemand laat zijn hand lezen, iemand helpt een altaar bouwen, iemand leidt een groep verdwaalde jongens door de sneeuw. Iemand zet een papegaai op een schouder, praat tegen iemand. Of zwijgt.

Huisverraad is een bundel over het zoeken naar richting, het verlangen naar houvast, over een wereld die is veranderd, de dood van een dierbare, de viering van het leven desondanks.

Dit boek in de pers

Onzekerheid is de overheersende gemoedstoestand in de bundel, zowel bij de personages die de dichtbundel bevolken als bij de lezer. Dat is direct hetgeen waar de aantrekkingskracht van Huisverraad van uitgaat. Je kunt lezen en herlezen, maar je bent gedoemd tot oneindig dwalen.  
Het Parool  

Hij is geen troostende of opwekkende dichter, hij kijkt goed en toont ons, haast wetenschappelijk maar ook met verbeelding en stijl, hoe merkwaardig het leven eruitziet.  
Vrij Nederland  

Mischa Andriessen debuteerde met de opvallende bundel Uitzien met D, die terecht bekroond werd met de Buddingh'-prijs. Zijn tweede bundel maakte evenzeer gebruik van verhalende structuren, waarbij intrigerende scènes worden gepresenteerd die de lezer een hoogst ongemakkelijk gevoel bezorgen. (...) Dit is genadeloze poëzie.  
De Groene Amsterdammer  

Andriessen daagt de lezer uit om zijn eigen verhaal te construeren. Vaak is er een suggestie van dreigend geweld en onheil. Zijn gedichten brengen je dan ook uit je evenwicht.  
De Morgen  

Details:

Auteur(s)Mischa Andriessen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023481744
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's62
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte908 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten