Hoogste zomer-   eReader eBook

Co Woudsma • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Hoogste zomer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In zijn derde bundel toont Co Woudsma opnieuw zijn sterk visuele talent. Uit de gedichten spreekt een vitaal verlangen om ergens bij te horen, gezien te worden, lief te hebben, aangeraakt te worden, onsterfelijk te zijn. Maar in een onderhuidse stroom trekt alles voorbij en wordt er in de schemer van de verbeelding gezocht naar rust en betekenis. Op een ongewone, eigen manier beklemtoont de dichter het gewone, dat soms ontluisterend is en soms ook werkelijk gewoon.

Dit boek in de pers

Woudsma is een behoedzaam dichter. Een minimalist ook. Als hij met potlood zou schrijven belandde er meer grafiet in de puntenslijper dan op het papier. Maar waar zijn stift het papier raakt, is het doorgaans raak. Opvallend is het gebrek aan maskers. Woudsma toont zich zoals hij is, voorzichtig, maar volstrekt openhartig. Breekbaar soms.  
NRC  

Met zijn derde bundel, Hoogste zomer, brengt de dichter wrange, absurdistische kanten van het bestaan in beeld. De taal is beheerst. Een enkele regel kan het evenwicht van een gedicht verstoren en stroomstoten veroorzaken in het hoofd van de lezer.  
De Volkskrant  

De derde bundel van Co Woudsma (1960) had een heel desperate bundel kunnen zijn; hij dicht over het verlangen om gezien te worden, ergens bij te horen, onsterfelijk te zijn. Maar hij weet de echte wanhoop steeds in de kiem te smoren in zijn tragikomische gedichten. (...) De beste Nederlandstalige poëziebundel van het jaar.  
Het Parool  

Details:

Auteur(s)Co Woudsma
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023491309
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's48
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte991 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten