Honorair Kozak-   eReader eBook

Tommy Wieringa • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 14 uur geleden.

Honorair Kozak is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit zijn de avonturen van een hotelburger en een onvermoeibare reiziger. Op de Oekraïense steppe wordt Tommy Wieringa tot honorair kozak geslagen, in Wenen vindt hij een illustere dubbelganger die naamloos door de geschiedenis werd toegedekt en in een woestijnklooster waant hij zich de valse bruid van Jezus. De reis voert langs muzen en minnaressen, gaat te paard, per schip en in gammele vliegtuigjes – Wieringa toont zich een onverschrokken wereldveroveraar.
Veel van zijn tochten ondernam Tommy Wieringa om onderzoek te doen voor zijn romans Joe Speedboot, Caesarion en Dit zijn de namen, boeken die voor de liefhebber duidelijk meeklinken in deze verhalen.

Dit boek in de pers

Honorair kozak is een bundel reisoverdenkingen waarin Wieringa het niveau van zijn idool W.G. Sebald evenaart  
HP DE TIJD  

Wat van Wieringa zo’n straffe romanbeitelaar maakt, is ook hier ampel aanwezig: het kalme oog, de gezapige blik die verder reikt dan die reeks toevalligheden die het leven heet en het onderliggende raderwerk ontwaart.  
HUMO  

Wieringa strooit met fijne zinnen.  
Het Parool  

Opmerkelijk aan deze verzamelbundel is hoe de dynamiek van het reisgenre in verhalen is vervat die een bijna kloosterachtige kalmte uitstralen. Dat is dankzij Wieringa’s stijl. De volmaakte beheersing van de taal en de mooie metaforen geven een heerlijke rust in de vele wervelende indrukken en gedachtestromen. Een goudgerand boek, dat tussen de regels door ook een beeld geeft van de schrijver zelf.  
Nu.nl  

Hoe druk Wieringa zich ook verplaatst en hoeveel voorwerpen (het brilletje van Babel in Odessa) en mensen om een notitie vragen, altijd weer komt hij de verlatenheid tegen. Het zit in zijn manier van kijken, hij is de voorbijganger die niet deelneemt, ook in een volle wereldstad loopt hij in zijn eentje.  
De Volkskrant  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen
  • literair waargebeurd werk

Details:

Auteur(s)Tommy Wieringa
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023488941
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's267
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6066 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten