Hoe ik een beroemde Nederlander werd-   eReader eBook

Wouter Godijn • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Hoe ik een beroemde Nederlander werd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De kleine Wilfried verkent zijn omgeving en verliest met zijn spel de tijd en de wereld uit het oog. De ontdekking van een snoek in het heldere water is het belangrijkste wat hem kan gebeuren. Zijn moeder zoekt hem, en opeens zien ze elkaar, zij staat aan de overkant van de autoweg maar komt op hem afgesneld. En dan Zo begint het boek dat de schrijver in deze roman aan het schrijven is, een prachtige, ontroerende roman. Maar het moet ook een boek worden dat het hedendaagse cultureel verarmde Nederland zal wakker schudden, een boek dat de fascistische politicus Vaandels een loer zal draaien, en dat en passant van de auteur een rijk en beroemd mens zal maken, geliefd door vele, liefst vrouwelijke fans. Dat kan allemaal, want er is veel mogelijk in de wereld van Wouter Godijn. De pers over Wouter Godijn: `De dood van een auteur die een beetje op Wouter Godijn lijkt is het fascinerendste boek uit de longlist van de Librisprijs. Arjen Fortuin, NRC Handelsblad `Mijn ontmoeting met God en andere avonturen fascineert naar het einde toe steeds meer. Je speelt mee met deze zinsbegoocheling. de Volkskrant Wouter Godijn (1955) woont en werkt in Groningen. Hij debuteerde in 1997 met de roman Witte tongen en ontwikkelde zich in hoog tempo tot een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers, veelgeprezen, veel genomineerd in 2008 voor de Libris Literatuurprijs met De dood van een auteur die een beetje op Wouter Godijn lijkt, in 2011 voor de AKO Literatuurprijs met Mijn ontmoeting met God en andere avonturen. Voor zijn dichtbundel Hoe H.H. de wereld redde werd hem de Jan Campertprijs 2012 toegekend.

Dit boek in de pers

Speels, een tikkeltje poëtisch en het lijkt de dramatische gebeurtenissen niet helemaal serieus te nemen. [We zitten] heel duidelijk niet meer in een gemiddelde Nederlandse roman - hier gebeuren veel opwinderder dingen.  
Het Parool  

Onderkoelde humor is een van de kwaliteiten van deze dichter-romancier. Dat houdt ook deze virtuoze, maar ongewoon associatieve roman plezierig om te lezen.  
Trouw  

Lumineus en met de nodige zelfsport vertolkt Godijn de rol van de schrijver. Zijn verhaal is licht en waarachtig, geestig en bloedserieus. Zijn taal bruist.  
De Volkskrant  

Wouter Godijn heeft zo veel taalgevoel dat je er bang van wordt. In een paar pagina's varieert hij tussen méér registers dan andere schrijvers in hun hele leven. En belangrijker: het werkt.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de maatschappij
  • romans over schrijverschap

Details:

Auteur(s)Wouter Godijn
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025440787
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's193
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte428 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten