Het zwart en het zilver-   eReader eBook

Paolo Giordano • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Het zwart en het zilver is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als Nora tijdens de laatste maanden van haar zwangerschap door medische complicaties aan bed gekluisterd raakt, nemen zij en haar man Signora A. in dienst om Nora te verzorgen en hen te helpen met het huishouden. Na de geboorte van hun zoontje blijft Signora A. als kinderjuf voor hen werken, maar ze is veel meer dan alleen een oppas of huishoudster. Ze vangt al hun onzekerheden op en wordt de bewaakster van hun relatie, het kompas dat het paar door windstilten en stormen loodst.

Als Signora A. hun plotseling door een ziekte wordt afgenomen, vallen ze in een diep gat. 'Zij was de enige echte getuige geweest van de onderneming die we dag na dag volbrachten, de enige getuige van de band die er tussen ons was. Zonder haar blik voelden we ons in gevaar.' Maar Nora en haar man moeten nog ontdekken dat zij inmiddels net zo sterk zijn geworden als Signora A.

In Het zwart en het zilver registreert Paolo Giordano op gevoelige wijze de schokken in het dagelijks leven van een jong gezin, de blijdschap en het verdriet, het onvermogen en het verlangen. Het is na De eenzaamheid van de priemgetallen en Het menselijk lichaam wederom een prachtig geschreven roman over liefde, verlies en eenzaamheid.

Dit boek in de pers

Een klein en hier en daar ontroerend eerbetoon aan een even gewoon als bijzonder mens, en een scherp portret van een jong, modern gezin dat zich staande moet houden in de oorlog die het dagelijks leven is.  
De Volkskrant  

Met Het zwart en het zilverlijkt er wéér een nieuwe schrijver te zijn opgestaan. Net als in De eenzaamheid van de priemgetallen weet Paolo Giordano de kwetsbaarheid van moderne mensen briljant te verwoorden.  
Trouw  

Een elegant boek.  
De Groene Amsterdammer  

Hoewel ze zelf amper het woord neemt, groeit een nederige huishoudster uit tot een van de mooiste personages uit de literatuur van de jongste jaren. (...) Giordano levert een stilistisch perfect boek af.  
Gazet Van Antwerpen  

De ultieme klassieker. (...) In Het zwart en het zilver laat Giordano zich kennen als uitstekend seismograaf van de schokken in het dagelijkse leven van een jong gezin. Het is een door en door mooi verhaal over de liefde en de eenzaamheid van liefde. Prachtig geschreven. (...) Een onvergelijkbaar mooi boek  
De Morgen  

Deze kleine roman kenmerkt zich door de gebruikelijke thematiek en stijl van Giordano, maar dan in een ingedikte vorm die van nog meer vakmanschap getuigt dan zijn eerste twee romans. Daarmee is Het zwart en het zilver misschien wel Giordano's meest gelaagde en geslaagdste roman.  
Friesch Dagblad  

De literatuur zit vol onvergetelijke personages. Portretten. Geen plot nodig. Alleen een kop. Slechts de groten komen ermee weg. Zoals de Italiaan Paolo Giordano. ... Het zwart en het zilver gaat over kleine, schijnbaar onbeduidende mensen van goede wil. Soms krijgt zo iemand een portret. Zoals Signora A. van hofschilder Paolo Giordano. De eregalerij.  
Dagblad De Limburger  

Paolo Giordano getuigt met zijn derde roman opnieuw van een verbluffend volwassen vermogen om kalme intelligentie te combineren met subtiele gevoeligheid.  
Vogue  

In het korte bestek van zo'n 150 bladzijden en met fijnzinnigheid en liefde schrijft Giordano over de kleine verschijningsvormen van de grote thema's: eenzaamheid, herinnering en verlies.  
Cobra  

Ontroerend, meeslepend en prachtig opgeschreven.  
JAN  

Een fijngevoelige en aangrijpende novelle in de beste Italiaanse traditie.  
De Tijd  


Reviews & recensies

Klein verhaal vol grootse thema’s en prachtige zinnen

Vijf jaar geleden debuteerde Paolo Giordano met het wonderschone ‘De eenzaamheid der priemgetallen’. 27 jaar oud was hij destijds. Hij is ongelooflijk schrijftalent met oog voor detail en een subtiele vertelstijl. Dat blijkt ook weer uit zijn derde roman ‘Het zwart en het zilver’, een verhaal over de relatie tussen een jong gezin en hun huishoudster, Signora A. Afscheid nemen, daar gaat het over in dit kleine verhaal dat grootse thema’s als liefde en de dood behandelt. Terloops vertelt in vaak prachtige zinnen: “In ons leven, het mijne en dat van Nora en Emanuele, dat in die tijd elke dag totaal op zijn kop leek te staan en als een jong plantje gevaarlijk heen en weer zwiepte in de wind, bood zij houvast, beschutting, als een oude boom met zo’n dikke stam dat drie paar armen niet genoeg waren hem te omvatten.” Alleen al door zo’n zin wil je - nee móet je - dit boek lezen.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het gezinsleven
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Paolo Giordano
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023488392
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's104
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte860 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten