Het volk bestaat niet-   eReader eBook

Dick Pels • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het moderne populisme is geen ongelukkig incident of tijdelijke dwaling, maar is een vast bestanddeel geworden van het Europese politieke landschap. Ook in Nederland is een onomkeerbaar proces van mediatisering en personalisering van de Nederlandse politieke cultuur op gang gekomen. Charisma en uitstraling hebben daardoor een nieuwe politieke relevantie gekregen. De media zijn een spilfunctie gaan vervullen in de politieke communicatie, de democratie is steeds meer een glazen huis geworden. Het huidige populisme kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vernieuwing van de democratische politiek. Het maakt duidelijk dat er een veel actievere wisselwerking moet komen tussen politieke voorhoede en volk. Pels pleit voor bestuurlijke vernieuwing: een vorm van directe democratie ingebouwd in het bestaande vertegenwoordigende stelsel.

Dit boek in de pers

Prikkelend.  
NRC  

Wat ons bindt is het prettige besef dat er niet zoveel is dat ons bindt." Socioloog Dick Pels houdt een betoog voor een doordacht leven en laten leven.  
De Volkskrant  

Pels snijdt zijn onderwerpen (die er altijd toe doen) met een prettige, liberale nieuwsgierigheid aan (...) overtuigende historische analyse van het populisme.  
Vrij Nederland  

Vlijmscherpe analyse van het oprukkende populisme in Europa.  
De Morgen  

Details:

Auteur(s)Dick Pels
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023449034
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte767 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten