Het puttertje-   eReader eBook

Donna Tartt • eBook eci.nl lezers

€ 9,99

Direct downloaden

Het puttertje is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Dit boek in de pers

Een Bildungsroman in flonkerende stijl. Een rijk boek, dat vooral beklijft als een indrukwekkende bespiegeling over verdriet en troost. En over de cruciale, tijdloze rol van kunst daarin.  
De Volkskrant  

Tartt beweegt zich als schrijvende magiër door uiteenlopende werelden. Een epische roman.  
Nu.nl  

Een thrillerachtig verhaal, vol fascinerende personages. Door het vooruitstuwende proza is het niet weg te leggen. Een prachtige roman.  
Het Parool  

Groots en Dickensiaans van opzet, weergaloos van stijl en een verhaal waarin verschillende lijnen vernuftig in elkaar zijn gevlochten. (…) De lezer valt van de ene mooie scene in de andere. Superieur.  
ELSEVIER  

Rijke roman over verdriet en troost, en de helende rol van kunst daarin.  
De Morgen  

Een spannende pageturner en een uitdagend, prachtig geschreven boek over het moderne leven. Zonder twijfel een van de beste boeken van het jaar.  
THE INDEPENDENT  

Een glorieuze, Dickensiaanse roman die alle opmerkelijke verteltalenten van Donna Tartt samenbalt in een extatisch, symfonisch geheel dat de lezer herinnert aan het plezier dat een boek kan geven waarmee je niet kan stoppen met lezen.  
THE NEW YORK TIMES  


Reviews & recensies

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over kunst
  • soortgelijke bekende fictie

Details:

Auteur(s)Donna Tartt
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Sjaak de Jong, Arjaan van Nimwegen, Paul van der Lecq
ISBN9789023485131
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's769
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1549 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten