Het leven gezien van beneden-   eReader eBook

Dimitri Verhulst • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Het leven gezien van beneden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toen de Rus Michael Sjolochov in 1965 de Nobelprijs voor Literatuur ophaalde was dat om verschillende redenen een mop. De kwaliteit van zijn werk was ondermaats en het was een publiek geheim dat hij zijn boeken niet zelf schreef. Sjolochov was een marionet van het Sovjetregime, een toonbeeld van de (verplichte) socialistisch-realistische stijl, omringd door een apparaat van ghostwriters. Bulgarije was jarenlang de trouwste vazalstaat van de ussr en probeerde in alles roder te kleuren dan Moskou. Bulgaarse auteurs hadden zich dan ook te spiegelen aan het werk van Sjolochov. Kunstenaars die zondigden tegen de opgelegde stijl werden gedeporteerd naar het vernietigingskamp van Belene. Liliya Dimova is de kunstminnende en lustige weduwe van een Bulgaarse, gekrenkte schrijver, eertijds de muze van half Sofia. Het is haar laatste levenswens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en elke letter van Sjolochov uit te wissen door de bladzijden uit zijn boeken als wc-papier te gebruiken. Uit liefde voor haar overleden man, en voor alle andere vergetenen die hun vrijheid van expressie zeer duur hebben betaald.

Dit boek in de pers

Slecht geschreven is Het leven gezien van beneden allerminst. Je kan wantrouwend staan tegenover de vlotheid van Verhulsts zinnen, maar het boek dwingt bewondering af door de swingende zinnen, de goedbekkende aforismen en humoristische gedachtekronkels.  
NRC  

Dimitri Verhulst draagt zijn roman Het leven gezien van beneden op aan het vrije woord: aan 'hen die er voor vochten en vechten', aan 'hen die er nog voor zullen hebben te vechten'. Zo plechtstatig als dit klinkt, zo lichtvoetig is dit boek geschreven.  
De Volkskrant  

Een echte Verhulst: van de buitenkant een vrolijke operette waarin de bloemrijke Vlaamse zinnen over elkaar heen buitelen, daarachter een grimmige werkelijkheid.  
Elsevier  

"Het leven gezien van beneden" blijkt wederom volgestouwd met een Verhulstiaanse rijkdom aan poëzie én politiek.  
Humo  

Verhulst lijkt zichzelf met elk boek opnieuw uit te vinden. Een groter verschil tussen deze twee nieuwe romans [Het leven gezien van beneden en Spoo Pee Doo] is bijna niet denkbaar. Het ene een optimistische tragedie, het andere een woedend, ongebreideld pamflet tegen de onverschilligheid. Wat beide boeken delen is het stilistische vernuft, de trefzekere formuleringen.  
Noord Hollands Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Bloemrijke Vlaamse zinnen buitelen over elkaar heen en beschrijven een grimmige werkelijkheid. Fascinerend leesvoer.

Het leven gezien van beneden is een treurige liefdesgeschiedenis en een betrokken, bij vlagen woedende politieke visie ineen. Ik ben vooral geïmponeerd door de kunst van Verhulst om swingende zinnen, goedbekkende aforismen en humoristische gedachtekronkels neer te schrijven. Het boek zit vol Verhulstiaanse rijkdom aan poëzie én politiek. De taal meandert naar goede gewoonte weer alle kanten uit: laag en hoog, cerebraal en visceraal, met zinnen waarin de poëzie als vanzelf lijkt ingebeiteld.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over literatuur
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Dimitri Verhulst
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025449155
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte905 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten