Het groene pad-   eReader eBook

Anne Enright • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Het groene pad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wanneer haar oudste zoon Dan aankondigt priester te willen worden, sluit Rosaleen Madigan zich op in haar kamer. In de jaren die volgen verlaten haar vier kinderen een voor een het ouderlijk huis. Dan vertrekt naar New York, waar hij voor zijn homoseksualiteit uitkomt en geconfronteerd wordt met de gevolgen van aids; dochter Constance gaat naar Limerick en trouwt een man die door haar moeder te min wordt bevonden; de altruïstische Emmet vertrekt naar Afrika als ontwikkelingswerker; en de charismatische, maar alcoholistische jongste dochter Hanna droomt van een carrière als actrice in Dublin, maar verzandt in het moederschap.

Wanneer de kinderen zich jaren later tijdens de kerstdagen herenigen en te horen krijgen dat Rosaleen het huis wil verkopen, wordt ieder van hen geconfronteerd met de beladen relatie tot hun moeder en tot elkaar, en met het gemis van hun jaren geleden overleden vader.

Het groene pad is de meest indringende roman van Anne Enright tot nu toe, een roman over de worsteling van een vrouw met het moederschap en de invloed daarvan op haar kinderen.

Dit boek in de pers

Anne Enright heeft altijd prachtig kunnen schrijven. Over liefde en seks, het heden en verleden van Ierland en de verraderlijke kronkelpaden waarover het gezinsleven voert. (...) Enrights personages komen magistraal tot leven.  
Het Parool  

Onvervalste pageturner over disfunctionele familie waarin nu eens niet alles op zijn plaats valt. (...) Anne Enright is op dreef als chroniqueur van het katholieke Ierse familieleven.  
Trouw  

In haar spatheldere en intense stijl wekt Anne Enright de familie Madigan tot leven. Wanneer een schrijver van Enrights gehalte met zoveel aandacht schildert hoe de dingen écht zijn, dan moeten wij onze aandacht wel vol overgave op haar richten.  
The Independent  

Een schrijnend mooie roman.  
LINDA.  

Magistrale roman over iemand die eigenlijk niet geschikt is voor het moederschap.  
ELLE  

Dit memento van het menselijk bestaan - rauw, kwetsbaar, zonder opsmuk - grijpt je voortdurend naar de keel. Het boek heeft een lyrische eenvoud die ontroert. Anne Enright is meesterlijk.  
The Sunday Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familie
  • romans

Details:

Auteur(s)Anne Enright
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Molly van Gelder
ISBN9789023492993
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's231
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1228 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten