Het einde van de psychotherapie-   eReader eBook

Paul Verhaeghe • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het einde van de psychotherapie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Beleven we het einde van de psychotherapie? Heeft Freud afgedaan? Tegenwoordig wordt verondersteld dat alle psychische problemen adhd, depressie, burn-out, persoonlijkheidsstoornis ziektes zijn, of gevolgen van erfelijke afwijkingen die met medicijnen te bestrijden zijn. Pillen in plaats van praten. Paul Verhaeghe neemt in dit boek krachtig stelling tegen deze ontwikkeling. De oorzaken van het groeiend aantal psychische problemen moeten niet gezocht worden in genen of neuronen, maar in de manier waarop onze maatschappij met psychische problemen omgaat. Mensen gaan met andere problemen naar de psychiater dan vroeger, zijn minder dan voorheen geneigd tot intro- spectie en reflectie en verwachten zonder enige persoonlijke inspanning direct van hun problemen verlost te kunnen worden. De bijna automatisch voorgestelde remedie pillen bevestigt deze situatie. Het einde van de psychotherapie pleit voor een andere visie op de hedendaagse psychische problemen en een grondige herwaardering van de psychotherapie.

Dit boek in de pers

Verhaeghes boek is te lezen als een ode aan de klassieke therapeut die zich geduldig inspant om een verhouding met de patiënt op te bouwen en hem helpt 'woorden te vinden voor wat voordien alleen maar lijfelijk voelbaar was'. Maar de Belgische psychiater toont overtuigend aan dat menige patiënt met het omgekeerde - snel een etiket erop en er een pil bij naar binnen schuiven - nog verder van huis is.  
Vrij Nederland  

Een origineel en strijdbaar boek  
HP/De Tijd  

Een helder en dwingend betoog  
Knack  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over psychotherapie
  • uitdagende non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Paul Verhaeghe
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023449676
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte738 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten