Het een als het ander-   eReader eBook

Ali Smith • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het een als het ander is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'Het een als het ander' vertelt Ali Smith twee levensverhalen: dat van het Engelse tienermeisje George anno 2013 en van Renaissanceschilder Francesco anno 1460. George, die onlangs haar moeder heeft verloren, raakt gefascineerd door het werk van Francesco, terwijl de schilder het rouwende meisje vanuit een andere dimensie observeert. Beide levensverhalen raken op onverwachte manieren met elkaar verstrengeld.

Dit boek in de pers

Intelligent, speels, humoristisch.  
De Volkskrant  

De romans van Smith [zijn] per definitie bijzonder.  
NRC Next  

Langs klinkende poëzie en taalvaardige verwordingen tuimel je als lezer 'Het een als het ander' van Ali Smith binnen. (...) Hoewel de thema's uit het boek beladen zijn vindt Smith in 'Het een als het ander' met grote gevoeligheid en oog voor menselijke verlangens een nieuwe vorm van romanschrijven uit.  
Hebban.nl  

Een unieke vertelling die gelukkig de verbeelding centraal stelt. (...) De lezer raakt in vervoering door een boek dat verhalen achter en onder verhalen toont. Soms in tijdelijke schijnschoonheid, maar vaak ook in hun eeuwigdurende, oogverblindende stralenpracht.  
Dagblad De Limburger  

De twee verhalen zijn ingenieus met elkaar vervlochten, zoals alleen Ali Smith dat kan: met humor die de pijn blootlegt, een fantasie die je gelooft en een onderliggende thematiek waar je je als lezer uiteindelijk aan kunt optrekken.  
Vogue  

Het een als het ander' is een boek om je tanden in te zetten, omdat de schrijfster op zoveel lagen bezig is en tegelijkertijd, en dat is misschien wel het knapst, blijf je aan de oppervlakte ook geïnteresseerd in de personages. Die blijven van vlees en bloed, hoe goed geconstrueerd de rest van het boek ook is.  
Tzum.nl  

Ali Smith bekijkt haar personages aandachtig, en dat resulteert in een ontroerende, grappige én experimentele roman.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het verlies van een moeder
  • romans over kunst

Details:

Auteur(s)Ali Smith
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Arthur Wevers
ISBN9789025445362
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's205
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1883 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten