Het digitale proletariaat-   eReader eBook

Hans Schnitzler • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Het digitale proletariaat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De digitale revolutie brengt een eigentijds proletariaat voort. Fabrieksarbeiders zijn vervangen door informatieverwerkers, grootindustriëlen door grootdatabezitters, machines door megaservers. De industrialisering van de arbeid heeft plaatsgemaakt voor de industrialisering van de geest, lichamelijke uitputting voor geestelijke uitputting, milieuvervuiling voor mentale vervuiling. In Het digitale proletariaat wordt de ontstaansgeschiedenis van een eigentijdse klasse geschetst. De digitale proletariër is een mens van wie het hele bewustzijn - zijn aandacht, emoties en vriendschappen, zijn ideeën en fantasieën - tot koopwaar is gereduceerd. Schnitzler maakt inzichtelijk dat de mens zowel zijn handelingsbekwaamheid als zijn levenskennis dreigt te verliezen. Totale proletarisering is het resultaat. De bijtende kritiek van de auteur op de digitale cultuur noopt tot bezinning.

Dit boek in de pers

Schnitzler is van huis uit filosoof en dat is te merken in zijn marxistisch angehauchte analyse van de gevolgen van de digitale revolutie. Op heldere wijze haalt hij veelvuldig oude en hedendaagse filosofen als Marcuse, Kant, Marx en Sloterdijk aan.  
NRC  

Filosoof Hans Schnitzler kan zich in mooie bewoordingen over opwinden over het feit dat de consument onbezoldigd medewerker is geworden.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over digitalisering
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Hans Schnitzler
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023489672
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's132
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte704 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten