Het (buiten)gewone leven van Frank Derrick, 81 jaar-   eReader eBook

J.B. Morrison • eBook eci.nl lezers

€ 9,99

Direct downloaden

Het (buiten)gewone leven van Frank Derrick, 81 jaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor fans van 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' van Jonas Jonasson en 'Pogingen iets van het leven te maken' van Hendrik Groen is er nu 'Het (buiten)gewone leven van Frank Derrick, 81 jaar' van J.B. Morrison.

Frank Derrick is 81 jaar en hij is op straat aangereden, op zijn verjaardag nog wel. Sinds de dood van zijn vrouw woont hij alleen en was het al genoeg uitdaging om zijn dagen te vullen. Maar nu hij, met zijn arm in het gips, ook nog eens niks kán, sleept de tijd zich voort. Aan zijn uitdrukkingsloze kat Bill heeft hij weinig, en zijn verzameling dvd’s heeft hij wel gezien. Maar dan komt Kelly, van de thuiszorg, zijn leven binnen. Hoewel hij haar eerst probeert af te schrikken, raakt Frank al snel op haar gesteld, want zij herinnert hem eraan dat het leven buitengewoon kan zijn, hoe oud je ook bent. Eenzelfde soort boek als 'De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry' maar minder sentimenteel en moralistisch en met meer humor’ – lezersreactie (vijf sterren)

Reviews & recensies

Ik heb dit boek met een glimlach op mijn gezicht gelezen

Tja, het was ook wel een hele grote hit; 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'. En dus kon je wachten op opvolgers. Zo wordt de nieuwe roman van J.B. Morrison -als zanger van de Britse band Carter ooit de headliner op het grootse popfestival Glastonbury- ook nadrukkelijk gepresenteerd; voor alle liefhebbers van dit 'avonturen van senioren'-genre.Het verhaal van 'Het (buiten)gewone leven van Frank Derrick, 81 jaar' begint wanneer de hoofdpersoon Frank wordt aangereden door een melkwagen. Op zijn 81e verjaardag nota bene. Daarna verschijnt thuiszorghulp Kelly in zijn leven. Door haar bloeit Frank op, ontdekt hij dat de wereld groter is dan de vier muren van zijn huis en wordt de rebel in hem weer wakker. Morrison kreeg de inspiratie voor dit boek na een periode waarin hij intensief met zijn 81-jarige moeder optrok. Kortom, de schrijver weet waar hij het over heeft. Qua schrijfstijl gaat hij duidelijk voor de lach. Die lichte toon zorgde ervoor dat ik het boek met een glimlach heb gelezen. En dat ik tegelijkertijd heimwee kreeg naar Krasse Knarren van Van Kooten en De Bie.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over thuiszorg
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)J.B. Morrison
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
Vertaler(s)Ineke van Bronswijk
ISBN9789026136368
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte605 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten