Heimwee en de ruïne-   eReader eBook

Frank Martinus Arion • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Heimwee en de ruïne is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Frank Martinus Arion heeft bekendheid verworven als schrijver van romans en verhalen. Weinigen weten dat hij in 1957 zijn entree maakte in de Nederlandse letteren als dichter. In de afgelopen decennia bleef Arion gedichten schrijven. Hij publiceerde in kranten en tijdschriften en droeg geregeld poëzie voor, altijd tot groot enthousiasme van zijn gehoor. In Heimwee en de Ruïne zijn deze gedichten eindelijk verzameld. Deze uitgave vormt een belangrijke bouwsteen in het literaire oeuvre van Arion. Hier zien we zijn schrijverschap tot volle wasdom komen: onconventioneel, soms fel, maar altijd gebed in een filosofische gedachtestroom, verzacht met ironische terzijdes.

Dit boek in de pers

De poëzie van Frank Martinus Arion ontleent zijn spanning aan het conflict tussen wit en zwart, macht en machteloosheid. Toch is het minder het engagement dan de muzikaliteit die ontroert in zijn verzameld werk.  
De Volkskrant  

De stem van deze Curaçaoënaar, die lang in Nederland woonde, is rijk aan schakeringen. Hij klinkt gedragen en speels, surreëel en spreektalig. Grote woorden heeft hij niet nodig. (...) Veertig jaar oud of niet, de gedichten zijn onverminderd actueel. De grand old man van Curaçao bezingt zijn eiland met liefdevolle weemoed.  
Trouw  

Details:

Auteur(s)Frank Martinus Arion
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023483632
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte750 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten