Heiligen en zondaars-   eReader eBook

Edna O Brien • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Heiligen en zondaars is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vrouw loopt door de straten van Manhattan en overdenkt, omgeven door de grandeur en de kakofonie van de metropool, met intens verlangen de precaire liefdesrelatie waarin ze zich heeft gestort.

Een Iers meisje en haar moeder zijn dolgelukkig dat ze op visite worden gevraagd bij de betoverende Coughlans, met hun jurken van groene crêpe georgette, zilveren schoenen en chique diners, maar ze vertrekken uiteindelijk teleurgesteld. Een Ier in Noord-Londen kijkt terug op zijn leven als jongeman, toen hij met zijn vrienden sleuven groef, dromend van een goudschat nu is hij zowel in Ierland als in Engeland een buitenstaander, en toch draagt hij het embleem van zijn geboorteland op zijn hart.

Heiligen en zondaars is een verhalenbundel die zich kenmerkt door Edna O Briens lyrische stijl, haar krachtige evocaties van steden en landschappen, en de indrukwekkende greep die ze heeft op haar personages en hun verlangens en tegenstrijdigheden.

Dit boek in de pers

Een verhalenbundel die duidelijk maakt dat je ook in de herfst van je literaire loopbaan nog glorieus kunt vlammen.  
De Volkskrant  

Taboedoorbrekend is ze al lang niet meer, een uitstekende schrijfster des te meer. (...) O'Brien schetst het allemaal met Alice Munroachtige klasse, het proza beeldend, de details simpel en indringend. (...) Vaak schitteren O'Briens lyrische, door James Joyce beïnvloedde stijl, haar (plottechnische) vakmanschap en haar scherpe én milde inzicht in de hoofden en harten van haar personages.  
Het Parool  

Edna O'Brien spreidt in deze bundel een levendige vertelkunst tentoon die je van een 82-jarige misschien niet meteen zou verwachten.  
Trouw  

Schitterende verhalen in de beste traditie van Joyces 'Dubliners'. (...) Weinig mensen kunnen taal zo laten sprankelen als Edna O'Brien.  
De Standaard  

Het lezen van de verhalen van de Ierse, alom gelauwerde schrijfster Edna O'Brien brengt nogal wat risico met zich mee. O'Brien raakt aan universele thema's als wroeging en spijt. (...) Bijzonder is het brede palet aan toonsoorten waarin O'Brien schrijft: ze breekt alles open om de ziel van haar personage te laten ademen. (...) Tel daarbij op dat O'Brien in een paar zinnen de peilloze diepte van een mislukking weet te doorgronden in klare en toch poëtische taal en je hebt een verhalenbundel die je niet loslaat.  
Het Financieele Dagblad  

Edna O'Brien, die met de blik van een outsider duistere werelden durft te betreden en helder weet te beschrijven; die zich tot taak heeft gesteld de psyche van haar geboortestreek te vangen.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Ierland
  • korte verhalen

Details:

Auteur(s)Edna O Brien
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Janneke Zwart
ISBN9789023474760
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte924 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten