Goede mensen-   eReader eBook

Nir Baram • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Goede mensen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Thomas Heiselberg, een briljante en ambitieuze marktonderzoeker, zet in het Berlijn van de jaren dertig alles op het spel om succesvol te worden. Een nieuw bewind is aan de macht in Duitsland en Thomas beseft dat hij zijn specifieke talenten moet inzetten om te overleven in het Derde Rijk.

Op datzelfde moment staat in Leningrad de jonge, joodse Aleksandra Vajsberg voor een onmenselijke keuze. Haar ouders zijn door de communistische machthebbers bestempeld als `vijanden van het volk en zijn hun leven niet meer zeker. Om haar broertjes dat lot te besparen, is Aleksandra gedwongen samen te werken met het regime dat haar familie bedreigt.

Aan de vooravond van de oorlog tussen Duitsland en Rusland denken Thomas en Aleksandra allebei dat ze een persoonlijke keuze maken, maar de gevolgen ervan zijn groter dan ze ooit hadden kunnen voorzien.

Dit boek in de pers

De wereldliteratuur is verrijkt met een grootse roman. Het boek is zo trefzeker, realistisch en mooi, dat het, als je het uit hebt, blijft nagalmen. Goede mensen fascineert van het begin tot het eind. Magistraal.  
NRC  

Een historisch decor en hedendaagse vragen, in Nir Barams grote roman. (...) Baram houdt zijn personages en de lezer een spiegel voor waarin steeds verschillende gezichten te zien zijn en 'een bepaald punt' allang verdwenen is. Angstaanjagend goed, dit boek.  
De Volkskrant  

Een dikke, intrigerende roman.  
Het Parool  

Geniale Israëlische roman peilt de verlokkingen van de macht. (...) Briljante roman.  
Trouw  

Zo zou Dostojevski schrijven, als hij op dit moment in Israël zou wonen.  
Frankfurter Allgemeine Zeitung  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over collaboratie
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Nir Baram
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Hilde Pach
ISBN9789023472100
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's438
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte984 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten