Goed om hier te zijn-   eReader eBook

Philip Huff • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Goed om hier te zijn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Goed om hier te zijn begint in Italië, tijdens de zomervakantie. Een mooie jonge vrouw gaat hardlopen, maar komt niet terug. Net als de andere verhalen in deze bundel gaat dit openingsverhaal over mensen die hun plek in de zon proberen te vinden, maar aan de schaduwzijde terechtkomen. 'Hier en nu' blijkt voor de meeste vertellers zoekende twintigers, getrouwde dertigers met kinderen, verlaten veertigers en vijftigers met ouders die zelf weer kinderen worden minder bestendig dan gehoopt: niets blijft, alles verandert. De vraag is steeds weer: hoe goed is het om hier te zijn?

Dit boek in de pers

In een paar pennenstreken zijn deze verhalen over tijd, seks en hevig leven, vaardig en scherp neergezet. Eigenlijk schreef Huff een filosofische studie in verhaalvorm. (...) Dat veelkantige samenspel van verhalen stemt tot herkauwen en heroverwegen.  
NRC  

Een beklemmende bundel die je niet zomaar weglegt.  
Metro  

Wat ik mooi vind aan Huffs schrijfstijl is dat hij risico's durft te nemen, dan weer lyrisch is, en dan weer realistisch.  
De Groene Amsterdammer  

Ontregelende korte verhalen waarin de wanhoop én het noodlot toeslaan. Philip Huff schreef met Goed om hier te zijn een bundel die je bijblijft. Als discipel van Nescio en Martin Bril toont hij een voorkeur voor korte staccatozinnetjes en voor kale, uitgeklede zinnen. (...) Huff is sterk in doseren. In vrijwel elk verhaal stopt hij details die later een onthutsende betekenis krijgen. Ook als portretteur toont Huff zijn onmiskenbare talent, in een mum van tijd heeft hij een situatie haarfijn in de gaten.  
De Morgen  

Met Goed om hier te zijn bewijst Philip Huff dat hij een van de beste Nederlandse schrijvers van zijn generatie is.  
HDC Media  

Mocht je merken dat je in de schoenen staat van een van de personages die Philip Huff opvoert in zijn verhalenbundel Goed om hier te zijn, dan is het raadzaam deze zo snel mogelijk weer uit te trekken. Een geluk hierbij is dat je ellende op een mooie manier is vastgelegd. Huff is goed in het maken van portretten.  
Tzum.nl  

Goed, blij wordt je dus niet van Goed om hier te zijn (ondanks de titel). Maar juist het gevoel van onbehagen dat Huff iedere keer weet op te roepen, maakt het tot een indrukwekkende verhalenbundel. Onze tip? Doe wat meer je best, neem de tijd, en laat ieder verhaal voor zich op je inwerken - duurt misschien wat langer, maar pas dan komen deze personages echt tot hun recht. En dat zijn ze zeker waard.  
CUTTINGEDGE  

Huff laat zien dat hij maar een paar zinnen nodig heeft om de juiste toon en sfeer te schetsen.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over teleurstellingen
  • korte verhalen

Details:

Auteur(s)Philip Huff
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023479567
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's216
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte997 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten