Gevallen land-   eReader eBook

Patrick Flanery • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Gevallen land is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Poplar Farm is al generaties lang het eigendom van de familie van Louise. Zij heeft het geërfd van haar voorouders nadat de oorspronkelijke, blanke eigenaar was gelyncht. Nu is de boerderij in vervallen staat en de bomen eromheen zijn omgehakt; een microweergave van het geweld dat levens in heel Amerika bedreigt. De architect van de teloorgang van Poplar Farm is Paul Krovik, een projectontwikkelaar die het landgoed van Louise heeft overgenomen nadat zij het niet meer kon bekostigen. Zijn ambitieuze plannen met het land worden echter gedwarsboomd door een aantal stevige miscalculaties en de economische crisis, en hij wordt tot waanzin gedreven door de mislukking van zijn droom.

Uiteindelijk moet Paul het landgoed noodgedwongen verkopen en de half afgemaakte woning wordt betrokken door Julie en Nathaniel en hun zoon Copley. Ze proberen te aarden in hun nieuwe omgeving, maar het geweld ligt op de loer, vooral wanneer de jonge Copley ervan overtuigd raakt dat er nog iemand in hun huis woont.

Dit boek in de pers

Meegevoerd door het even geleidelijke als onstuitbare tempo waarmee de waanzin het wint van de werkelijkheid, en de overtuigende manier waarop Flanery dat proces beschrijft, stelt de lezer met schrik vast hoe gemakkelijk het goede kan veranderen in het kwade. (...) 'Gevallen land' heeft de allure van een spannende film, maar biedt ook een breed en cultuurkritisch perspectief op de Amerikaanse geschiedenis en de hedendaagse Amerikaanse maatschappij, met haar racisme, homofobie, vreemdelingenhaat, geweld, milieuvervuiling en angst voor terrorisme.  
Trouw  

Gevallen land is een steenrijke ideeënroman van een schrijver met visie en inzicht, waarmee hij de belofte van zijn prachtige debuut Absolutie (2012) niet alleen inlost, maar zelfs overtreft.  
Nu.nl  

Flanery maakt van het gecompliceerde gegeven een mooi, doorwrocht verhaal. Hij vertelt het afwisselend en met verschillende stijlen door de ogen van elk personage. Langzaam en gedetailleerd laat hij zien hoe ze allemaal vastzitten in hun eigen leven maar ook in elkaars psychische teloorgang. (...) Een atypische, psychologische (literaire) misdaadroman, waarin Flanery laat zien hoe veranderingen tot onafwendbare gevolgen kunnen leiden.  
Vrij Nederland  

Ingenieus opgebouwde roman. ... Een razend spannende roman over de financiële crisis en het falen van de Amerikaanse droom. Een boek dat niet meer loslaat.  
De Morgen  

Gevallen land is bijna ondraaglijk spannend. De tragedie die centraal staat in deze roman is niet die van een individu, maar van een heel land. Een superieur en krachtig boek.  
The Guardian  

Gevallen land onderzoekt op indrukwekkende wijze hoe de American Dream in een nachtmerrie is veranderd.  
The Sunday Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over de economische crisis
  • boeken tussen thriller en roman

Details:

Auteur(s)Patrick Flanery
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Auke Leistra
ISBN9789023484813
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's378
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1721 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten