Gerard Heineken-   eReader eBook

Annejet van der Zijl • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Gerard Heineken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam, die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Toch is er maar weinig over hem bekend. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld? Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse success story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal. Gerard Heineken. De man, de stad en het bier is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn eerste stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hem toekomt.

Reviews & recensies

Over een man die de moed had om dwars tegen de tijdgeest in te gaan

Annejet van der Zijl kennen we van haar meeslepende biografieën van Annie M.G. Schmidt, prins Bernhard en natuurlijk Waldy Nods alias ‘Sonny Boy’. Haar nieuwe boek gaat over het veelbewogen leven van Gerard Heineken (1841-1893), stichter van de gelijknamige en inmiddels wereldberoemde brouwerij. Toch gaat het boek niet alléén over ‘de man, de stad en het bier’, zoals de ondertitel luidt. ‘Voor mij persoonlijk gaat het vooral over hoop – de hoop om zelfs vanuit de diepste crisis weer omhoog te kunnen klimmen’, zei Van der Zijl bij de presentatie. ‘En over moed – de moed om dwars tegen de tijdgeest in te gaan en in te slaan. De grootste verdienste van Gerard Heineken was de manier waarop hij al vanaf jonge leeftijd zakendoen en idealisme met elkaar wist te verenigen. Daarom ook vind ik dit zo'n actueel verhaal voor de wereld van nu.’

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • echte verhalen over het zakenleven
  • biografieën

Details:

Auteur(s)Annejet van der Zijl
UitgeverijQuerido
ISBN9789021455563
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3153 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten